Dünya NATO karargahlarında bayraklar yarıya indirildi

NATO karargahlarında bayraklar yarıya indirildi

07.02.2023 - 20:45 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türkiye'de yaşanan deprem felaketinin ardından NATO Karargahlarında üye ülkelerin bayraklarının yarıya indirildiğini duyurdu.

NATO karargahlarında bayraklar yarıya indirildi

MSB, sosyal medya hesabından Türkiye'de yaşanan deprem felaketinin ardından NATO Karargahlarında bayrakların yarıya indirildiğini bildirdi. İzmir'deki NATO Müttefik Kara Komutanlığı'nda (LANDCOM), Belçika'daki NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karargahında (SHAPE), Brüksel'deki NATO Ana Karargahında ve ABD'deki NATO Müttefik Dönüşüm Komutanlığında (ACT) bayraklar yarıya çekildi.

Haberin Devamı

NATO karargahlarında bayraklar yarıya indirildi

 

MÜTTEFİKİMİZ TÜRKİYE VE ETKİLENEN HERKESLE DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ

NATO Sözcüsü Oana Lungescu, "Bu korkunç zamanda müttefikimiz Türkiye ve etkilenen herkesle dayanışma içindeyiz ve NATO müttefikleri ihtiyacı olanlara daha fazla yardım sağlamaya hazır" ifadelerini kullanarak, Türkiye’de 20 NATO ülkesinden bin 400 kişinin deprem bölgelerine destek sağladığını açıkladı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili vuran 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından harekete geçen NATO, Türkiye’ye desteğini bir kez daha yineledi. NATO Sözcüsü Oana Lungescu yaptığı yazılı açıklamada, Finlandiya ve İsveç de dahil olmak üzere 20’den fazla NATO müttefiki ve ortağından bin 400'den fazla acil müdahale personelinin Türkiye'ye konuşlandığını ve deprem bölgelerinde Türk ekiplerine destek sağladığını ifade etti. NATO müttefikleri ve ortaklarının Türkiye’ye köpekli arama ve kurtarma ekipleri, itfaiyeciler, mühendisler, tıbbi personel ve sismik uzmanlar dahil olmak üzere farklı şekillerde yardım sağladığını belirten Lungescu, "Bu korkunç zamanda müttefikimiz Türkiye ve etkilenen herkesle dayanışma içindeyiz ve NATO müttefikleri ihtiyacı olanlara daha fazla yardım sağlamaya hazır" dedi.

Haberin Devamı

Desteğin NATO’nun Avrupa-Atlantik bölgesindeki başlıca sivil acil müdahale mekanizması olan Avrupa-Atlantik Afet Müdahale Koordinasyon Merkezi (EADRCC) aracılığıyla sağlandığını aktaran Lungescu, merkezin tüm yıl aktif olduğunu belirtti.

BM’DE TÜRKİYE VE SURİYE’DE DEPREMLERDE HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN SAYGI DURUŞU

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerde hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerde Türkiye ve Suriye’de hayatını kaybedenler Birleşmiş Milletler (BM) tarafından anıldı. ABD’nin New York kentinde BM Genel Sekreteri Antonio Guterres başkanlığında 2023 gündemiyle toplanan Genel Kurul’daki oturum öncesi hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerde şu ana kadar Türkiye'de bin 541 kişi hayatını kaybederken, 9 bin 773 kişi de yaralandı. Suriye'de ise şu ana kadar 461 kişinin hayatını kaybettiği, bin 326 kişinin de yaralandığı aktarıldı.