Dünya Neandertallere ait 60 bin yıllık kalıntılar bulundu

Neandertallere ait 60 bin yıllık kalıntılar bulundu

06.09.2021 - 12:38 | Son Güncellenme:

İspanya'nın doğusundaki Barselona kenti yakınlarındaki  kazı çalışmalarında Neandertallere (günümüzden yaklaşık 250 bin ila 40 bin yıl önce yaşamış ilkel insan) ait kalıntıların olduğu 60 bin yıllık bir kamp tespit  edildi.

Neandertallere ait 60 bin yıllık kalıntılar bulundu

Katalan İnsan Paleoekolojisi ve Sosyal Evrim Enstitüsünün (IPHES)  yaptığı açıklamada, Barselona yakınlarındaki Cabellades ilçesinin Abric Romani  olarak adlandırılan yerleşim yerinde devam eden kazılar sırasında, 60 bin yıl  öncesine dayanan, geyik avcısı Neandertallere ait kalıntıların ortaya çıktığı  bildirildi.

Haberin Devamı

Rovira i Virgili Üniversitesi Tarih Öncesi Araştırmalar Bölümü  direktörlüğünde 20 kadar arkeologdan oluşan grubun, Abric Romani'de yürüttüğü  kazılarda, bu bölgede yaşadığı bilinen Neandertal bir topluma ait kalıntıların  gün yüzüne çıkarıldığı kaydedildi.

ÖZEL BİR DURUMUN GÖSTERGESİ

Neandertallerin geyik avcısı oldukları, yiyecek aradıkları ve  yediklerinin kalıntılarının da kazı sırasında belgelendiği belirtildi.

Arkeologlar, en az 3 geyiğin kalıntısının bulunduğunu, kafatası  parçalarının aynı alanda yığılmış olmasının, özel bir durumun göstergesi olarak  değerlendirildiğini söyledi.

Kazı sırasında ayrıca çakmaktaşı, kireç ve kumdan yapılmış çok  miktarda taş aletin bulunduğu ifade edildi.