Dünya New York’ta 29’uncu kattan düşen çocuk öldü

New York’ta 29’uncu kattan düşen çocuk öldü

03.07.2022 - 13:14 | Son Güncellenme:

ABD’nin New York şehrinde bir apartmanın 29’uncu katındaki dairenin balkonundan düşen 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.

New York’ta 29’uncu kattan düşen çocuk öldü

ABD’nin New York şehrinde bir apartmanın 29’uncu katındaki dairenin balkonundan bir çocuk düştü. Yetkililer, 3 yaşındaki çocuğun 3’üncü kattaki bina iskelesinde yaralı şekilde bulunduğunu, daha sonra hastaneye sevk edilen çocuğun hayatını kaybettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

ANNENİN ÇIĞLIKLARI SOKAĞI İNLETTİ

Harlem'de meydana gelen korkunç olayda, çocuğun gözü yaşlı annesinin çığlıkları sokakları inletti. Komşular, çocuk 11.10 sularında Doğu 122. ve 123. Caddeler arasındaki Üçüncü Cadde'deki Taino Towers konut kompleksindeki bir yüksek binanın beşinci katındaki iskeleye düştüğünde patlama gibi yüksek bir ses duyulduğunu aktardı. 23'üncü katta yaşayan Tangerine Castro adlı komşu, çocuğun düşme sesini gökgürültüsüne benzetti. Yukarı katlardan aşağı doğru bakan komşular, hareketsiz bir şekilde yatan sarı tişörtlü küçük çocuğu gördü.

BALKONDA KAVGA İDDİASI

Görgü tanıkları, o sırada dışarıda olan annenin bağırmaya başladığını söyledi. Bu arada çocuğun babası "ağlayarak aşağı koştu" ve oğlunu almak için iskeleye tırmanmaya çalıştı ama başarılı olamadı.

Haberin Devamı

NYPD, çocuğun Harlem Hastanesi'ne kaldırıldığını ve burada saat 11.31'de öldüğü ilan edildi. Polis, ön raporlarında çocuğun düşmesinin kaza olduğunu bildirdi.

New York’ta 29’uncu kattan düşen çocuk öldü

34'üncü katta oturan 58 yaşındaki Nidia Cordero, 29 katın balkonundan iki yetişkin arasında kavga sesleri geldiğini ve 10 dakika kadar sonra "gümleme" sesi duyulduğunu ileri sürdü.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

New York polisi, çocuğun düştüğü daire içerisindeki 2 kişi ile görüşüldüğünü, olay hakkında soruşturma başlatıldığını belirtti.

New York şehir yasalarına göre, 10 yaş altı çocukların bulunduğu dairelerde pencere koruyucusu taktırılması gerekiyor.