Dünya Obama: Olmak istediğimiz yerin yakınında dahi değiliz

Obama: Olmak istediğimiz yerin yakınında dahi değiliz

14.07.2016 - 12:37 | Son Güncellenme:

Ülkesindeki polis ve halk arasında yaşanan güvensizliği masaya yatıran ABD Başkanı, "Siyahların polis departmanlarının kendilerine onurla, saygıyla ve eşitlikle hizmet ettiklerine inandıkları bir noktada değiliz" dedi.

Obama: Olmak istediğimiz yerin yakınında dahi değiliz

ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray'da hem güvenlik birimleri hem de sivil liderlerle toplantı yaptı. Toplantıya Adalet Bakanı Loretta Lynch ile 'Siyahların Hayatları Değerlidir' hareketinin temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda aktivist, sivil haklar hareketi liderleri ve ülkenin farklı noktalarından yerel siyasetçiler hazır bulundu.

Haberin Devamı

Obama, üç saatten fazla süren toplantının sonunda yaptığı açıklamada, halk ile güvenlik birimleri arasında oluşan güvensizliğin ortadan kaldırılmasına yönelik çözüm çabalarını konuştuklarını anlattı.

Güven eksikliğinin aşılmasında ülke genelinden gelen kötü haberlerin olumsuz etkisine dikkati çeken Obama, "Olmak istediğimiz yerin yakınında dahi değiliz. Siyahların, polis departmanlarının kendilerine onurla, saygıyla ve eşitlikle hizmet ettiklerine inandıkları bir noktada değiliz" diye konuştu.

Obama, bu eksikliği gidermek için toplumun her kesiminin üzerine görevler düştüğünü sözlerine ekledi.

Louisiana eyaletinin başkenti Baton Rogue'da geçen hafta salı günü 37 yaşındaki siyahi Alton Sterling, bir gün sonra da Minnesota eyaletine bağlı Falcon Heights'te okul kantininde çalışan 32 yaşındaki siyahi Philando Castile beyaz polis memurları tarafından vurularak öldürülmüştü. Cinayetler, ABD genelinde birçok şehirde protestolara neden olmuştu.

Haberin Devamı

Dallas'taki protestolarda, ABD ordusunun eski çalışanı Micah Xavier Johnson beş polisi öldürmüş, 7 kişiyi de yaralamıştı.