Dünya Oğluna sarsılan evliliğini toparlaması için tahtını sundu! Yuva kurtaran ‘ana kraliçe’

Oğluna sarsılan evliliğini toparlaması için tahtını sundu! Yuva kurtaran ‘ana kraliçe’

02.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Danimarka Kraliçesi Margrethe tahtını bırakacağını açıkladı. Bunun arkasında, Margrethe’nin oğlu Veliaht Prens Frederik’in sevgilisiyle yakalanınca krize giren evliliğini kurtarma planı bulunduğu öne sürüldü.

Oğluna sarsılan evliliğini toparlaması için tahtını sundu Yuva kurtaran ‘ana kraliçe’

Kraliçeler, sultanlar saray hayatında daima güçlü bir rol oynamıştır. Evlilikleri bazen yıkıp, bazen kurtarmışlardır. Danimarka Kraliçesi Margrethe’nin yeni yıl konuşmasında, “14 Ocak’ta tahtı bırakacağını” duyurarak sürpriz yapmasının arkasında da “ana yüreği” yatıyor!

Haberin Devamı

BOŞANMAYI ÖNLEMEK İÇİN

83 yaşında olmasına rağmen aktifliğiyle tanınan kraliçenin bu hamlesiyle, büyük oğlu Veliaht Prens Frederik’in (55) sarsılan evliliğini kurtarmak istediği öne sürüldü. Evli, dört çocuk babası Frederik ekim ayında Meksikalı sosyetik sevgilisi Genoveva Casanova’yla Madrid’de paparazzilere yakalanmıştı.

Frederik ile 19 yıllık eşi Avustralyalı Prenses Mary (51) “aldatma görüntüsü”nün ardından sessizliğini korurken, Mary’nın davetlerde eşine karşı olan soğuk tavırları dikkati çekmişti. Hatta dünya jet sosyetesi ve hanedanlar, Frederik’in eşi tarafından terk edileceğini konuşmaya başlamıştı.

İşte tam bu süreçte, bir 8. Edward skandalı yaratmak istemeyen Kraliçe Margrethe, aniden tahtı bırakacağını açıkladı. İddiaya göre, kraliçe, oğlu Frederik’in kral tacını takıp, tahta geçmesiyle çapkınlığı bırakacağını, çok sevdiği gelini Mary’nin de boşanmasını önleyeceğini düşünüyor. (İngiltere Kralı 8. Edward, 1936’da aşkı uğruna tahtı bırakıp ABD’li sevgilisine gitmişti.)

Haberin Devamı

Oğluna sarsılan evliliğini toparlaması için tahtını sundu Yuva kurtaran ‘ana kraliçe’

‘PARTİ PRENSİ’YDİ

Danimarka Kralı olmaya hazırlanan Frederik, annesi Margrethe ile babası Henrik yoğunluktan kendisini ihmal ettikleri için yalnız bir çocukluk geçirdi. Frederik, teselliyi otomobil tutkusunda ve eğlencede aradı. Öyle ki 1990’ların başında şımarık bir parti prensi olarak görülüyordu. Ancak bu bakış, Frederik’in 1995’te üniversiteyi bitirmesiyle değişti. Donanmanın kurbağa adamlar birliğinde görev yapan prens, 300 asker içinde tüm testleri geçen 4 subaydan biriydi. İngilizce, Fransızca, Almanca bilen prens, futbol ve müzikle ilgileniyor. Avustralyalı bir avukat olan Mary Donaldson ile 2004’te evlendi. Eşi ve 4 çocuğuyla mutlu aile tablosu çizerken 2023 sonunda çapkınlığıyla gündeme geldi. Frederik’in babası Prenk Henrik, 2018’de öldü.