Dünya 'Ölüm belgesini' yaşarken imzaladı! Pes dedirten şeytani plan, her şeyi itiraf etti

'Ölüm belgesini' yaşarken imzaladı! Pes dedirten şeytani plan, her şeyi itiraf etti

07.04.2024 - 13:18 | Son Güncellenme:

Çalıntı kimlik bilgileri kullandı, kendi 'ölüm belgesini' düzenledi. Yakalanınca her şeyi ise her şeyi itiraf eden adamın açıklaması şoke etti.

Ölüm belgesini yaşarken imzaladı Pes dedirten şeytani plan, her şeyi itiraf etti

38 yaşındaki Jesse Kipf adlı adam, 29 Mart'ta ABD mahkemesinde bir kez ağırlaştırılmış kimlik hırsızlığı ve bir kez bilgisayar dolandırıcılığı suçunu kabul etti.

Haberin Devamı

Kipf, takvimler 2023 yılının Ocak ayını gösterirken sahte bir 'ölüm sertifikası' doldurduğunu itiraf etti. Kendisini vakanın tıbbi onaylayıcısı olarak atadı ve onayladı. Savcılar, zanlının suç işlerkenki motivasyonunun, 'eski eşine çocukları için göndermekle yükümlü olduğu nafakayı' ödemekten kaçınma arzusundan kaynaklandığını bildirdi.

Gerçekte hayatta olan adam daha sonra çalıntı kimlik bilgileri kullanarak, diğer eyaletlerin ölüm kayıt sistemlerine sızdı. Ancak yasadışı sanal çabaları, sahte ölüm numarası oluşturmakla sınırlı kalmadı.

Kipf yanı sıra, sahtekarlıkla elde ettiği hassas bilgileri online olarak diğer dolandırıcılara satmaya çalışmak amacıyla çaldığı kimlik bilgilerini özel işletmelere, hükümete ve kurumsal ağlara erişim sağlamak için de kullandı. Savunma anlaşmasına göre, 'Bunu yaparken davalı birden fazla bilgisayar ağına zarar verdi ve çok sayıda kişinin kimliğini çaldı.'

Haberin Devamı

Ocak ayında Kipf, Şubat 2023'te veri ihlallerinden kaynaklanan bilgisayar dolandırıcılığıyla suçlandı. Yetkililer, zanlının nafaka ödemelerini atlaması ve ağlara erişim sağlaması sebebiyle yol açtığı zararın 195 bin dolardan fazla olduğunu tahmin ediyor.

Kipf başlangıçta beş adet bilgisayar dolandırıcılığı ve üç adet ağırlaştırılmış kimlik hırsızlığıyla suçlanmıştı. Ceza duruşmasının 12 Nisan'da Kentucky eyaletinde gerçekleştirilmesi bekleniyor. Kipf şu anda ağırlaştırılmış kimlik hırsızlığı suçundan en fazla beş yıl, bilgisayar dolandırıcılığı suçundan ise en az iki yıl federal hapis cezasıyla karşı karşıya.