Dünya Pizza şefi olarak çalışıyormuş

Pizza şefi olarak çalışıyormuş

04.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İtalya’da 30 yıldır kaçak olan ve geçen haftalarda bir sağlık kliniğinde gözaltına alınan ünlü mafya babası Matteo Messina Denaro’dan sonra Interpol, 16 yıldır kaçak olan mafya tipi suç örgütü Ndrangheta’nın üyesi Edgardo Greco’yu Fransa’da önceki gün gözaltına alındığını duyurdu.

Pizza şefi olarak çalışıyormuş

Greco’nun “çok tehlikeli bir kaçak” olduğunu belirten Interpol, Greco’nun 90’larda mafya çatışması sonucu dövülerek öldürülen Stefano ve Giuseppe Bartolomeo kardeşlerin cinayetlerinden sorumlu olarak ömür boyu hapis cezasını çekmek üzere arandığını kaydetti. Greco ayrıca 1990’ların başına damgasını vuran Pino Sena ve Perna Pranno çeteleri arasındaki bir mafya savaşının parçası olarak Emiliano Mosciaro’yu öldürmeye teşebbüsle suçlandı. Greco’nun “Paolo Dimitri” takma adıyla Fransa’nın Saint Etienne kentindeki bir restoranda çalıştığı belirtildi.

Haberin Devamı

Sonsuza kadar...

İtalya İçişleri Bakanı Matteo, polisi alkışladığını belirtirken Interpol Genel Sekreteri Jürgen Stock, “Kaçaklar her ne kadar yurt dışında sakin bir hayat sürmeye çalışsalar da adaletten sonsuza kadar kaçamazlar” yorumu yaptı.