Dünya Pompeii’nin 50 Tonu...

Pompeii’nin 50 Tonu...

08.12.2016 - 11:46 | Son Güncellenme:

İtalya'nın batısındaki antik Roma kenti Pompeii’de 24 Ağustos 79 tarihinde Vezüv Yanardağı’nın patlamasıyla oluşan büyük yıkımdan sağ kalan bazı tarihi eserler olduğu ortaya çıktı. Tarihe ışık tutması açısından oldukça önem verilen Pompeii eserleri dönemin genelevleriyle ilgili… Pompeii’yi özel yapan tarafı ise kentin volkanik olayların ardından uzun yıllar ortadan yok olmuş olması…

Pompeii’nin 50 Tonu...

Söz konusu tarihte yanardağın 2 gün boyunca faaliyette kalmasıyla bölgede yaşama dair hiiç bir şey kalmamış hatta Pompeii 1700 yıl boyunca yok sanılmıştı. 1748 yılında tesadüfen yeniden keşfedilen Pompeii antik kentinde arkeologlar günümüze kadar yaptıkları pek çok kazı çalışmalarında önemli eserleri gün yüzüne çıkarmayı başardı.

Haberin Devamı

Eski Roma İmparatorluğu’na ait eserlere bu kez oldukça ilginç bir örnek eklendi. Erotik içerikli duvar boyamaları o yıllarda bazı yerlerin genelev olarak işletildiğini ortaya koydu. Ancak söz konusu seks evleri olarak anılan yerler sadece zengin ve sağlıklı işadamlarıyla politikacılara açıktı. Evli adamlar başka erkeklerin eşleri dışında herkesle cinsel ilişkiye girebiliyordu. Ayrıca evli kadınların başka erkeklerle ilişkiye girmesi kesinlikle onaylanmıyordu.

Araştırmacıların ilk kez servis ettiği görsellerin oldukça erotik içerkli olduğu görülüyor. Ortaya çıkan belgeler ışığında Pompeii eski Roma döneminde bir seks kenti olabileceği belirtiliyor. Söz konusu resimlerin olduğu bina kentin en eski mahallesinde yer alıyor ve yolun her iki tarafında boydan boya han ve tavernaların olduğu bir cadde üstünde bulunuyordu.

Haberin Devamı

24 Ağustos 79 tarihindeki volkanik olaylar Pompeii antik kentini yok etmişti. 1700 yıl boyunca kentin varlığı bile unutulmuştu. Oldukça ilginç bir şekilde kent 1748 yılında ikinci kez keşfedildi. Yapılan araştırmalarla ortaya çıkan her yeni bilgi döneme ışık tutmaya devam ediyor.