Dünya Putin'den Biden'a 'küfür' cevabı: Haklı olduğumu gösterdi

Putin'den Biden'a 'küfür' cevabı: Haklı olduğumu gösterdi

23.02.2024 - 13:09 | Son Güncellenme:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Joe Biden’ın kendisine yönelik küfürlü ifadesini kinayeli bir yorumla değerlendirdi.

Putinden Bidena küfür cevabı: Haklı olduğumu gösterdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Joe Biden'ın kendisine yönelik küfürlü ifade kullanmasını değerlendirdi. Rus gazeteci Pavel Zarubin'e konuşan Putin, bir süre önce ABD başkanı olarak Donald Trump yerine Biden'ı tercih ettiğine yönelik açıklamasını hatırlattı. Putin, Biden'ın hakaretinin ABD başkanı olarak olarak Donald Trump yerine Biden'ı tercih ettiğini belirtmesinden kaynaklandığını öne sürdü. Biden’ın açıklamasını kinayeli bir şekilde gülerek değerlendiren Putin, "Bana bir sonraki ABD başkanına yönelik tercihimizi sorduğunuzda herhangi biriyle çalışabileceğimizi söyledim. Ancak bizim için, Rusya için Biden daha iyi demiştim. (Biden’ın) Söylediklerine bakılırsa kesinlikle haklıyım. Çünkü bu, söylediklerime uygun bir tepki" dedi. Biden'dan teşekkür beklemediğini söyleyen Putin, "Bana, 'Aferin Volodya, yardımın için teşekkürler' diyemez. İç politika açısından orada neler olduğunu anlıyoruz" şeklinde konuştu. Putin, bir kez daha başkan olarak Biden’ı tercih ettiğini vurguladı.

Haberin Devamı

ABD BAŞKANI NE DEMİŞTİ?

ABD Başkanı Biden, çarşamba günü Kaliforniya'da nükleer çatışma tehdidi konusunda uyarıda bulunduğu halka açık bir bağış toplama etkinliğindeki konuşmasında Putin’in 'çıldırmış' olduğunu söyleyerek, "Putin ve diğerleri gibi deli o.ç. lerimiz var ve her zaman nükleer çatışma konusunda endişelenmek zorundayız, ancak insanlığa yönelik varoluşsal tehdit iklimdir" diyerek Putin'e ağır bir küfür etmişti. Biden geçen hafta Rus muhalefet lideri Aleksey Navalny'nin cezaevinde hayatını kaybetmesinin ardından yaptığı açıklamada ise Navalny'nin ölümünden 'Putin ve haydutlarını' sorumlu tutmuştu.

Biden’ın Putin’e küfretmesine Kremlin’den tepki gecikmemiş, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov yaptığı açıklamada, "Putin size hitap ederken hiç kaba bir kelime kullandı mı? Kullanmadı. Bu sebeple bu tür ifadelerin ABD’yi küçük düşürdüğünü düşünüyorum. Bu tür kelimeler, kullananların itibarını zedeliyor" demişti. İlerleyen saatlerde Rusya'nın Washington Büyükelçisi Anatoly Antonov yaptığı açıklamada, ABD'ye protesto notası gönderdiklerini duyurmuştu.