Dünya Rumlardan ödül aldı ileri-geri konuştu!

Rumlardan ödül aldı ileri-geri konuştu!

26.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü’yle Pile’de yaşanan yol gerginliğinin ardından Güney Kıbrıs’a giden ABD’li Senatör Bob Menendez, yine Türkiye aleyhine konuştu.

Rumlardan ödül aldı ileri-geri konuştu

Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi tarafından madalyayla ödüllendirilen Menendez, Rum diasporasına yaptığı konuşmada, Pile’de yaşananlara da değinerek, BM Güvenlik Konseyi’nin derhal Türkiye’nin ara bölgedeki faaliyetlerini kınayan bir karar çıkarmasını istedi. Konuşmasında Ankara’nın Kıbrıs politikası ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde sözler sarfeden Menendez, Ada’da bulunan 40 bin Türk askerinin, burayı dünyanın en yoğun askerleştirilmiş bölgelerinden biri haline getirdiğini öne sürdü ve bunu çok ciddiye aldığını savundu. Menendez, Türkiye tehdidi nedeniyle ABD’nin Güney Kıbrıs ile dayanışma içinde olması gerektiğini öne sürerken, BM Genel Sekreteri’ne de 2017’de başarısız olan barış görüşmelerinin yeniden başlaması için özel bir elçi ataması çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

ABD’nin Güney Kıbrıs’a silah satışına bir an önce onay vermesi gerektiğini, bunun için Biden yönetimine baskı yapacağını kaydeden Bob Menendez, bunun, etnik açıdan bölünmüş Kıbrıs’a, kendi iç savunması hakkında uzun vadeli planlama yeteneği kazandıracağını öne sürdü.