Dünya Asker kalmayınca sıra onlara geldi! 20 bin suçluyu savaşmak için topladılar

Asker kalmayınca sıra onlara geldi! 20 bin suçluyu savaşmak için topladılar

27.05.2024 - 13:03 | Son Güncellenme:

21. yüzyılın en kapsamlı savaşında asker yetersizliği çeken Kiev yönetimi çareyi mahkumları savaştırmakta buldu.

Asker kalmayınca sıra onlara geldi 20 bin suçluyu savaşmak için topladılar

2022'nin başından beri devam eden Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde cephe hattındaki kaos tekrar alevlendi. Hava desteği ve sayılarının Moskova'ya göre az olması nedeniyle Kiev birçok bölgede geri çekilmeye başladı, Ruslar ise kritik konumları kolaylıkla ele geçiriyor. Bu bağlamda Ukrayna lideri Zelenskiy, ABD'den hava desteği isterken İngiliz medyası Rusların ABD tarafından Ukrayna'ya verilen HİMARS'ları sinyal bozucularla etkisiz hale getirdiğini dolayısıyla ilerlemedeki en kritik hamlenin bu olduğunu yazdı.

Haberin Devamı

SABOTAJLAR SIZDI

New York Times gazetesi, Rus ajanların Avrupa'nın birçok ülkesinde Ukrayna'ya olan desteği baltalamak için sabotaj saldırısı yapmaya hazırlandığını yazdı. Bu saldırıların yoğunlaşacağı yerler ise Polonya, İngiltere, Litvanya olarak gösterildi. BBC'nin daha önce bildirdiği gibi, Rus istihbaratıyla bağlantısı olduğundan şüphelenilen çok sayıda kişi de ABD askeri üslerine saldırı planlama suçlamasıyla tutuklandı.

Asker kalmayınca sıra onlara geldi 20 bin suçluyu savaşmak için topladılar

KORKUNÇ SALDIRIDA BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR

Rus güçlerinin Ukrayna’daki hipermarkete düzenlediği saldırıda bilanço artıyor. Harkov kentinde inşaat malzemeleri satan ve 200 kişinin bulunduğu hipermarkete cumartesi günü düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 16’ya, yaralı sayısı 44’e yükseldi. Harkov Bölge Valisi Oleg Sinegubov yaptığı açıklamada, saldırının ardından hipermarketin enkazının yüzde 30’unun temizlendiğini belirterek, Rusya’nın yeni bir saldırı gerçekleştirme ihtimaline karşı saldırı alarmları sırasında arama kurtarma operasyonlarını askıya aldıklarını aktardı.

Haberin Devamı

20 BİN MAHKUM SAVAŞA

Öte yandan cephe hattındaki azalan asker sayısını tekrar yükseltmek için Ukrayna'nın 20 binden fazla mahkumu savaşa göndereceği yazıldı. İlk olarak iddia olarak ortaya atılan gelişme daha sonra Ukrayna'nın askere alma temsilcisi Dmitry Savchenko tarafından doğrulandı dahası bir de fotoğraf paylaşıldı.

Asker kalmayınca sıra onlara geldi 20 bin suçluyu savaşmak için topladılar