Dünya Rus hacker’lardan Eurovision’a tehdit

Rus hacker’lardan Eurovision’a tehdit

14.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yanlısı bir hacker grubu olan Killnet, bu yıl İtalya’da düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nda Ukrayna’yı temsil eden Kalush Orkestrası için verilecek çevrimiçi destek oylarını engellemek için sunucuları hackleyeceğini iddia etti.

Rus hacker’lardan Eurovision’a tehdit

DIŞ HABERLER - Rusya’nın Şubat ayında Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından Avrupa’nın desteklediği Ukrayna yarışmanın da favorisi olurken, Rus hacker grubu Killnet, Telegram kanallarında paylaştıkları bir gönderide “Çevrimiçi oy kullanamazsınız. DDOS (siber saldırı) size bunu yaptırmaz” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

‘Önlem alındı’

Bu tehdidin ardından açıklama yapan Eurovision’dan bir sözcü, “Eurovision Şarkı Yarışması’nın oylama sistemi, seyirci katılımını dış etkilerden korumak için her yıl çok çeşitli güvenlik önlemleri alıyor. Bu yıl da aynı önlemler alındı” dedi. Kalush Orkestrası, Eurovision’u kazanmalarının Ukrayna halkı için büyük bir moral olacağını dile getirmişti. Politik kararların da oylamalarda etkili olduğu yarışmanın kazananı bu akşam düzenlenecek finalde belli olacak. Rusya ise yarışmadan atıldı.

Saldırıyı üstlendiler

Öte yandan İtalyan ANSA haber ajansı Rus yanlısı bilgisayar korsanlarının senato da dahil olmak üzere birçok İtalyan kurumunun internet sitelerine saldırdığını bildirdi. İtalyan Ulusal Sağlık Enstitüsü (ISS) ve ulusal bir sürücü derneği olan Automobile Club d’Italia’yı da hedef alan saldırıyı Killnet’in üstlendiği belirtildi.