Dünya Rusya pazar yerini vurdu: En az 17 ölü!

Rusya pazar yerini vurdu: En az 17 ölü!

07.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rusya’nın Ukrayna’da sivillere yönelik saldırıları devam ediyor. Rus ordusunun Ukrayna’nın Kostiantynivka şehrinde dükkanların bulunduğu bir caddeye gerçekleştirdiği saldırı sonucu 17 kişi hayatını kaybetti, 32 kişi yaralandı.

Rusya pazar yerini vurdu: En az 17 ölü

Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal yaptığı açıklamada, saldırıda 1’i çocuk 17 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Rus teröristler normal bir pazara, dükkanlara ve bir eczaneye saldırarak masum insanları öldürdü. Kayıpların sayısı daha da artabilir. Dünyada hala Ruslarla ilgili herhangi bir şeyle uğraşan herkes bu gerçeği görmezden geliyor. İğrenç, insanlık dışı bir kötülük. Sevdiklerini kaybeden herkese başsağlığı diliyorum. Rus kötülüğü mümkün olan en kısa sürede yenilgiye uğratılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Saldırı anı, bir güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Saldırıyla birlikte caddedekilerin panikle kaçıştığı görüldü. Saldırı savaşta uzun zamandır sivillere yönelik gerçekleşen en büyük saldırı olarak kayıtlara geçti.

Rusya pazar yerini vurdu: En az 17 ölü

Rusya’dan geri çekilme itirafı

Ukrayna’nın güney cephesinde Rus ordusunun ilk savunma hattını kırdıklarına yönelik açıklamalarını doğrulayan bir açıklama geldi. Moskova’nın Zaporijya bölgesindeki en üst düzey yetkilisi Yevgeny Balitsky Rus ordusunun geri çekildiğini kabul etti. El Cezire’de yer alan habere göre, Rus yetkili bunun ‘taktiksel’ nedenlerden dolayı yaşandığını savundu. Güney cephesinin başındaki Ukraynalı general Oleksandr Tarnavskiy, ilk savunma hattını geçtiklerini, bunun da Rusya’nın savunmasının yüzde 60’ını oluşturduğunu duyurmuştu.

Haberin Devamı

İngiltere, Wagner’i terör örgütü ilan edecek

İngiltere hükümeti, Rus paralı asker grubu Wagner’in terör örgütü olarak ilan edileceğini duyurdu. Kararın parlamentodan geçmesi halinde Wagner’e katılmak veya Wagner’i desteklemek suç sayılacak. İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman konuyla ilgili açıklamasında, Wagner’in ‘vahşi ve yıkıcı’ olduğunu söylerken, “Wagner Putin Rusya’sının bir askeri aracı. Afrika ve Ukrayna’daki faaliyetleri küresel güvenliğe bir tehdit” ifadelerini kullandı. Yasa tasarısı, Wagner’in varlıklarına el koymaya da imkan tanıyacak.