DünyaSakaryalı genç bayrağı böyle kurtardı

Sakaryalı genç bayrağı böyle kurtardı

27.04.2015 - 14:37 | Son Güncellenme:

ABD'de, Ermenilerin, Türk Bayrağı'na saygısızlık yapması üzerine, Sakarya Hendekli genç bayrağı protestocuların elinden alarak tepkisini gösterdi. Bu sırada bayrağa yapılan saygısızlığa "dur" diyen genç gözaltına alındı. Olay anını gösteren video sosyal medyada kısa sürede en çok paylaşılanlar arasına girdi.

Sakaryalı genç bayrağı böyle kurtardı

ABD'de 145 Türk-Amerikan sivil toplum kuruluşunca oluşturulan Yönlendirme Komitesi'nce Beyaz Saray'ın önünden başlatılan "Barış ve Dayanışma" yürüyüşüne katılan yaklaşık 7 bin kişi, öğle saatlerinden itibaren Türkiye'nin Washington Büyükelçilği'ne geldi.

Haberin Devamı

İşte Ermenileriin de karşı kaldırımda beklediği sırada Türk Bayrağı'na yapılan saygısızlığa Sakaryalı bir genç "dur" dedi. Türk Bayrağı'na yapılan saygısızla müdahale eden ve Onur Nal olduğu belirtilen genç gözaltına alındı.

İŞTE O ANLAR

"BİZİ BİRLEŞTİR, AYIRMA"

Türk ve Amerikan bayrağı taşıyan, "Bizi birleştir, ayırma", "Suçlama değil uzlaşma", "Türkiye ile birlikteyiz" ve "Yurtta barış dünyada barış" yazılı pankartlar açan binlerce kişi, daha sonra Ermeni protestocuların gösterilerini büyükelçiliğin önündeki kaldırımda yapmasını istemeyen ve 14 Nisan'dan beri elçilik binası önünde nöbet grupla birleşti.

TÜRK BAYRAĞI'NI YAKMAK İSTEDİLER
Her yıl olduğu gibi Ermenilerin bu sene de Türk Büyükelçiliği önüne gelerek eylem yapmaları beklendiğinden, yürüyüşe katılan binlerce kişi saatlerce elçiliğin önünden ayrılmadı. Ermeniler Türk bayrağını yakmak istedi Ermeni protestocular ise öğleden sonra ellerinde Türkiye karşıtı pankartlar açarak elçiliğin karşısındaki kaldırımda toplanmaya başladı. Türkiye'yi, 1915 Ermeni olaylarına ilişkin iddiaları inkar etmekle suçlayan eylemciler, Türkiye aleyhinde dövizler açtı.

Haberin Devamı

AZERİ GENÇ, TÜRK BAYRAĞI'NI KURTARDI
Ellerinde Ermenistan bayrakları bulunan göstericiler, attıkları sloganlarla ABD Başkanı Barack Obama'dan, başkanlık seçimi döneminde kendilerine verdiği sözleri tutma çağrısında bulundu. Bulundukları kaldırımdan Türklere sözlü sataşmalarda bulunan Ermeniler, iki kez de Türk bayrağını yerde ayak altına almak istedi.Bunu gören Türk vatandaşlarının Ermenilere tepki vermesi üzerine taraflar arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Elçilik önünde bekleyen güvenlik görevlileri, gruplar içinde bir kaç kişi arasında yaşanan kısa süreli kavgayı ayırdı.

Öte yandan Ermeni grubun önünden aracının içinde bulunan Türk bayrağıyla geçen bir Azerbaycan vatandaşını Ermeniler durdurarak müdahale bulundu. Aracın içindeki bayrağı alan Ermeni gruba, orada bekleyen Türkler de müdahale etti.

GÖZALTINA ALINDI
Aracından inerek Ermenilere karşılık vermek isteyen vatandaş ise çıkan arbede sırasında polis tarafından gözaltına alındı. Gösteri, polisin güvenlik önlemleri altında akşam üzeri sona erdi. Türk grup gün sonunda elçilik binası önünden İstiklal Marşı söyleyerek ayrıldı.

KEŞFETYENİ
İki ünlü sevgiliden aşk dolu poz! Yeni saçları olay oldu
İki ünlü sevgiliden aşk dolu poz! Yeni saçları olay oldu

Cadde | 07.06.2025 - 08:44

Son dönemin en popüler oyuncularından Kubilay Aka, imaj değişikliğine gitti. Saçlarını pembeye boyayan Aka, sevgilisi Hafsanur Sancaktutan ile dudak dudağa bir fotoğrafını da sosyal medyada paylaştı.

Yazarlar