Dünya Salon buz kesti

Salon buz kesti

16.06.2016 - 09:44 | Son Güncellenme:

Kız arkadaşını öldürdüğü iddiasıyla yeniden yargılanmasına başlanan ampute atlet Oscar Pistorius, olay anını mahkeme önünde canlandırdı. Protezlerini çıkararak yürümesi istenen Pistorius’un o anlarda zorlandığı ve gözlerinin dolduğu görüldü

Salon buz kesti

Kız arkadaşı Güney Afrikalı model Reeva Steenkamp’i öldürmekle suçlanan ve 15 senelik hapis cezasıyla yeniden yargılanan ampute atlet Oscar Pistorius, mahkemede protezleri çıkartılarak yürütüldü.

Haberin Devamı

Kız arkadaşını kasten öldürmek için fazla yetersiz olduğunu yargı önünde kanıtlamaya çalışan Güney Afrikalı Pistorius’tan olay anını canlandırması istendi. Mahkeme heyeti, ampute atletten cinayetin işlendiği 14 Şubat 2013’te kız arkadaşının bulunduğu banyoya giderken olduğu gibi protezleri olmadan yürümesini istedi.

Kameraman yardımı
Pistorius’un protezleri olmadan yürümeye çalıştığı anlar, canlı yayında medyayla paylaşılırken, ampute atletin gözlerinin dolduğu ve stresten terlediği gözlemlendi. Duruşma sırasında o anları kaydeden kameraman ise geri adım atarak yargıcın önünde durmakta zorlanan atlete destek oldu. Cinayeti işlediği zaman hiçbir ruhsal sorunu olmadığı belirlenen Pistorius, ilk ifadesinde 4 el kurşun sıkarak öldürdüğü kız arkadaşının yatakta olduğunu, banyodaki kişinin de hırsız olduğunu düşündüğünü ve bu nedenle ateş ettiğini söylemişti. Önceki duruşmada konuşan Steenkamp’in babası gözyaşları içerisinde, “Kızımı düşünmeden geçirdiğim bir gün bile yok. Oscar yaptığının cezasını ödemeli” demişti. Pistorius’un bu anları sosyal medyada geniş yer bulurken, bazı kullanıcılar mahkemeyi eleştirdi.