Dünya Saplantılı direksiyon hocası dehşeti! Her şey kibar mesajlarla başladı...

Saplantılı direksiyon hocası dehşeti! Her şey kibar mesajlarla başladı...

28.09.2022 - 14:19 | Son Güncellenme:

Genç kız, 17 yaşına geldiğinde ehliyet sınavına girmeye karar verdi ve direksiyon dersleri almaya başladı. Yaklaşık 15 arkadaşına da ders veren 53 yaşındaki direksiyon hocasının güvenilir olduğuna neredeyse emindi. Ancak bir süre sonra başına geleceklerden habersizdi.

Saplantılı direksiyon hocası dehşeti Her şey kibar mesajlarla başladı...

Maisie'nin bir direksiyon dersi sırasında ya da araba kullanmayı ilk öğrendiği kırmızı Ford Fiesta'ya benzer bir otomobil gördüğünde hissettiği endişe, insanı felç edecek cinsten. Bu gerginlik ve korkunun sürüşle en ufak bir alakası yok. Sadece ona takıntılı hale gelen, onu takip eden, onun önünde kendini öldürmekle tehdit eden ve hayatını cehenneme çeviren eğitmenle ilgili her şey...

Haberin Devamı

Korkunç destan 2020'de başladı. Maisie, henüz 17 yaşına basmıştı ve araba kullanmayı öğrenmek istiyordu. Ailesi, araç kullanmayı kalifiye bir eğitmenle, hakkını vererek öğrenmesi konusunda ısrar etti. Ve kusursuz, 17 yıllık bir kariyere sahip Graham Mansie bunun için ideal seçimdi. Maisie'nin 15 arkadaşına ders vermişti.

HAVADAN SUDAN KONUŞUYORLARDI

O yılın Temmuz ayında derslere başladı. Maisie, "bir hayli utangaç ve gergin" olduğunu hatırlıyor ama Kasım ayına kadar dersleri düzenli ve normal bir şekilde ilerliyordu. Genç kız, direksiyon hocasıyla yaptığı sohbetleri şöyle anlattı:

Saplantılı direksiyon hocası dehşeti Her şey kibar mesajlarla başladı...

Herhangi bir tuhaflık ya da tehlike işareti yoktu. Biraz sohbet ederdi, ama tam da beklediğiniz şeyler hakkında, havadan sudan konuşuyorduk. York'ta üniversiteye gideceğimi biliyordu. Kuaförlerde yapacağınız türden bir sohbetti. Hayatını ana hatlarıyla anlatırdı ancak çok detay vermezdi. Yaşlı bir annesi olduğunu, evli olmadığını biliyordum. İki kız kardeşi, yeğenleri vardı. Onları Essex'te ziyaret etmekten, onlarla beraber akşam yemeği yemekten falan bahsederdi.

Pandemi dünyaya koca bir darbe indirdiğinde ve ikinci sokağa çıkma yasağı geldiğinde ise direksiyon dersleri azaldı. Graham Mansie, onunla mesaj atarak temasa geçti, ancak bunlar tüm öğrencilere Kovid kurallarıyla ilgili göndereceği türden mesajlardı.

Haberin Devamı

"FAVORİM" DEMEYE BAŞLADI

Nisan 2021'de işler tekrar rayına oturdu. Maisie altı seferden oluşan başka bir blok ders için kaydoldu. Bu noktada bir şeyler değişmeye başladı. Daha sonra, karantina sırasında Mansie'de bir şeylerin değişip değişmediğini polisle tartışacaktı.

O zaman, neyin değiştiğini tam olarak kestiremediğim şekilde, ama bana "favorim" demeye başladı. Sonra bana bir şeyler içmeyi teklif etti.

Korkmadı ya da dehşete kapılmadı ama utandı. Ve bu teklifi geri çevirmeyi başardı. Graham'in ders verdiği tüm arkadaşlarıyla birlikte gitmeyi teklif etti. Direksiyon hocasının bu şekilde gelmeyeceğini biliyordu.

SINAVI GEÇEMEYİNCE DİREKSİYON HOCASI AĞLADI

Saplantılı direksiyon hocası dehşeti Her şey kibar mesajlarla başladı...

Ardından "Maisie İçin" başlıklı bir TikTok mesajı geldi:

Hesap açmıştı. Kırmızı bir kalp vardı ama sürüş ipuçlarıyla doluydu. 'Garip' olduğunu düşündüm, ama yine de sadece iyi niyetli ve kibar olmaya çalıştığını düşünmek istedim, çünkü sınavımı geçmemi önemsiyordu.

Mayıs 2021'de Maisie sınava girdi ancak başarısız oldu. Graham'in tepkisi şaşırtıcıydı.

Ağladı. Benden daha çok üzüldü. Sonunda, "Graham, bu sadece bir direksiyon sınavı" diyerek onu sakinleştirmek zorunda kaldım.

Graham, neredeyse hemen yeni bir sınav için kayıt yapmaktan bahsetmeye başladı, ancak Maisie üniversiteye başladığında bunu York'ta yapmaya karar verdi. "Herhangi bir gariplik olmaması için böylesinin daha kolay olduğunu düşündüm" diye ekledi.

KOCA BİR ÇANTA DOLUSU HEDİYE GÖNDERDİ

Saplantılı direksiyon hocası dehşeti Her şey kibar mesajlarla başladı...

Yine de Graham Mansie'nin başka fikirleri vardı.

İlk direksiyon sınavından yaklaşık bir ay sonra, beni başka bir kursa yerleştirdiğini söyleyen bir mesaj gönderdi. Bunu kendi ismi ve sürücü kursu adı altında yapmıştı, bu yüzden derslere devam etmem gerekecekti.

İşler rahatsız edici hale geldiğinde Maisie, hala bu konuda ne yapacağını düşünüyordu. Kısa süre sonra Maisie, "MJR (isminin baş harfleri) Geri Sayım" adlı bir Instagram hesabınından davet aldı.

Haberin Devamı

Bunun ne olduğunu ya da ondan olduğunu bilmiyordum. Daveti silmeye devam ettim, sonra mesajın ondan olduğunu söylemek için mesaj attı. Kabul ettim. Beni tekrar göreceği gün sayısına kadar bir geri sayımdı. Bu iyi değildi. Hemen sildim.

Birkaç gün sonra bir arkadaşı direksiyon sınavına girdi ve ardından Graham ondan Maisie'ye bir çanta dolusu hediye vermesini istedi.

EVİNİN ÖNÜNDE BEKLEDİ

'Nazik, eğlenceli ve harika' olduğumu söyleyen bir not, üzerinde tılsımlar olan bir anahtarlık, bir York Üniversitesi işareti ve 65 sterlinlik restoran kuponları vardı. Her şey çok tuhaftı. Anneme gösterdim. Şaşırıp kaldık.

Sonra yanlış okunamayacak bir mesaj geldi: Graham Mansie'den Maisie'ye olan aşkını dile getiren bir mesaj. "Benim seni önemsediğim gibi beni asla umursamayacağını biliyorum" dedi. Annesi öfkeyle araya girdi ve Mansie'ye kızıyla bir daha asla görüşmemesini emreden bir cevap attı.

Ancak ertesi Pazar, evlerinin olduğu caddeden çıkıyorlardı ve köşede park etmiş, sürücü kursu logos dikkatlerden kaçmayacak, kırmızı Ford Fiesta'yı fark ettiler.

Bizi görünce hızla uzaklaştı. Annem işte o zaman karakola gitti.

Maisie'nin ailesine durumun 'izleneceği' konusunda güvence verildi, ancak bu noktada Graham Mansie ile polis memurları tarafından konuşulup konuşulmadığı belli değil. Maisie, adama herhangi bir uyarıda bulunulmadığını düşünüyor.

Saplantılı direksiyon hocası dehşeti Her şey kibar mesajlarla başladı...

BABASIYLA KAVGA ETTİ

Genç kız, takvimler Eylül'ü göstermeye başladığında evden ayrılarak üniversiteye gitti. Ancak iki hafta içinde WhatsApp'taki eski sürüş eğitmeninden yeni üniversite arkadaşlarından bazılarıyla bir grup sohbetine katılması için bir davet aldı. Ebeveynleri boşamış olan Maisie, bu kez babasını aradı. Ve ardından babası da Mansie'yi aradı.

Haberin Devamı

Graham telefonu kapattı ama yarım saat içinde babasının evine gitti. Aralarında sözlü münakaşa oldu ve Graham tüyler ürperten şu cümleleri sarf etti:

Kızınız 18 yaşında. Onu seviyorum ve bu konuda yapabileceğiniz bir şey yok.

Genç kızın babası, "Sen psikopatsın" dedi ve polisi aradı. İşte o zaman işler gerçekten korkutucu olmaya başladı.

Evden kilometrelerce uzaktaydım ve polise telefonla ifade veriyordum. Graham ile görüştüler ve bana onu takip şüphesiyle tutuklayacakları söylendi.

3 Kasım'da Graham Mansie gerçekten tutuklandı ve ardından suçlamalar yöneltildi, ancak polis kanıt toplarken kefaletle serbest bırakıldı. Maisie ve ailesi, Mansie'nin onun haberi olmadan York'a gittiğini öğrenince dehşete kapıldılar.

Polise, beni görmeyi umarak York'ta kampüsü ve yatakhaneleri dolaştığını söyledi. WhatsApp gruplarına girmek için öğrenci kılığına girerek nerede yaşadığımı öğrenmişti.

Graham Mansie'nin ürkütücü davranışının yepyeni bir yüzü ortaya çıkıyordu. Üniversitede oluşan yeni arkadaşlıklar girdabında, Maisie Instagram arkadaşlarından biri olarak Ben Williams adının geçtiğini fark etmemişti. Oysa Ben Williams diye birini tanımıyordu çünkü öyle biri yoktu. Polis, bu kişinin öğrenci kılığına girmiş Graham Mansie olduğunu tespit etti.

Haberin Devamı

Sahte bir Instagram hesabı oluşturmuş, ardından bilgisayar korsanlarına ('dark web'de') Maisie'nin hesabına girmeleri ve ondan gelen bir takipçi talebini kabul etmeleri için ödeme yapmıştı. Bir kez kabul edildikten sonra diğer arkadaşlarını takip edebilir ve sadece nerede yaşadığını değil, sosyal çevresinde kimlerin olduğunu da öğrenebilirdi.

Saplantılı direksiyon hocası dehşeti Her şey kibar mesajlarla başladı...

Mansie'nin kefalet koşulları genç kızın yanına gelmesini yasaklamıştı ancak Mart ayının sonunda Instagram aracılığıyla onunşa temasa geçti ve yeniden tutuklandı.

Maisie, "Sanki ciddiye almamış gibiydi" diyor. Oysa onun için durum çok ciddiydi ve çok korkmuştu.

"BENİ ÖLDÜRDÜN"

Bütün bunlar paranoya duygularına eklendi. Onu veya arabasını göreceğimden korkarak sürekli arkama bakmaya devam ettim. Şimdi bile, ne zaman kırmızı bir Ford Fiesta görsem, panikliyorum. Bu gördüğüm o mu?

Bu yılın nisan ayında, Bromley Sulh Ceza Mahkemesi'nde Mansie, Maisie'yi takip ettiğini itiraf etti. Ancak, ortaya çıkma ve hüküm verme arasındaki dönemde, Maisie ile temasa geçerek uzaklaştırma emrini tekrar ihlal etti.

Bana bir WhatsApp mesajı gönderdi: 'Beni Öldürdün.'

Graham Mansie, iki ay hapis cezasına çarptırıldı, cezası bir yıl ertelendi. Ayrıca bir sınırlama emri, para cezası ve elektronik bileklik takması emredildi. Maisie çok sevindi.

Çok mutlu olmuştum. Bu, bana ulaşmaya çalışsa bile polisin uyarılacağı anlamına geliyordu. Tam dokuz gün özgürlüğümü kutladım. O gün, arkadaşlarım bende büyük bir fark gördüler. Sonra her şey daha da kötü oldu.

27 Mayıs günü, saat 23:00'ten sonra, Maisie'nin ev arkadaşlarından biri, binaya girerken yerde oturan bir adam fark etti. Işıkları kapattılar ve dışarı baktılar. Ve oydu.

İnanamadım. O kadar şeyden, tutuklanmaktan, mahkeme kararından sonra, bana ulaşmak için hala 350 kilometre araba kullanıp gelmişti.

Kampüs güvenlik görevlileri ve polis geldiğinde, Gragam Mansie "bileklerini kesmeye" başladı. Bıçakları vardı. Daha sonra polise, yaraları yüzeysel olmasına rağmen benim önümde kendini öldürmek istediğini söyledi.

Maisie'nin ev arkadaşları, bu hafta mahkemeye ona eşlik etti. Genç kız arkadaşlarının desteğinden bahsederken bile duygulanıyor.

Şimdi Maisie için sırada ne var? Şaşırtıcı bir şekilde, olup bitenler göz önüne alındığında, birinci yıl sınavlarını geçti ve ikinci yılına başlıyor. Hayatını yeniden kurmaya çok kararlı görünüyor, hatta ehliyet sınavı için tekrar hazırlanmaya başlayacağını söylüyor. Ancak, saplantılı takipçisinin sadece geçici olarak parmaklıklar ardında olduğunun fazlasıyla farkındad. İyi hal ile, yaklaşık altı ay içinde dışarı çıkabilir.

Şimdi, parmaklıklar ardında olduğuna sevinsem de, uzun sürmeyecek. Ya bunca zamandır kendi kendine düşünüp öfkelenmeye devam ediyorsa? En büyük endişem, beni sevmek dışında yanlış bir şey yaptığını kabul etmezse ne olacağı... Bu hepsinden ürkütücü olan şey.