Dünya 'Şarlatan' uyardı: Dikkatli olun! Adana depremi sonrası korkutan tahmin

'Şarlatan' uyardı: Dikkatli olun! Adana depremi sonrası korkutan tahmin

25.07.2023 - 14:05 | Son Güncellenme:

Sık sık dünyada deprem olacak yerleri önceden 'tahmin' eden Avustralyalı gökbilimci, Adana'da meydana gelen deprem sonrası dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Şarlatan uyardı: Dikkatli olun Adana depremi sonrası korkutan tahmin

Avustralyalı gökbilimci Frank Hoogerbeets, Ay, Güneş ve diğer gezegenlerin dünyada meydana gelen depremleri tetiklediğini öne sürüyor. Bu bağlamda sık sık televizyon programlarına çıkarak yaptığı hesaplamaları aktaran Hoogerbeets Youtube kanalı üzerinden deprem beklediği yerleri sık sık paylaşıyor.

Haberin Devamı

Şarlatan uyardı: Dikkatli olun Adana depremi sonrası korkutan tahmin

EN AKTİF FAYDA TAHMİNLER

Hoogerbeets'in deprem beklediği yerler genellikle dünyanın zaten hali hazırda en aktif fayları oluyor. Hatta bazen bu faylarda olmasını beklediği depremler bile tutmuyor.

Öyle ki gezegen geometrisindeki hassas kümelenmenin yeryüzünde çok büyük bir sismik aktiviteye yol açacağını savunan Hoogerbeets, mega deprem için Kamçatka Yarımadası ve Kuril Adaları'nda sık sık deprem beklediğini ifade ediyor.

ADANA DEPREMİ SONRASI ORTAYA ÇIKTI

Belirsiz tarih aralıklarıyla 'Burada deprem olacak' açıklamalarını sürdüren Hoogerbeets son olarak bugün Adana'da meydana gelen 5.5 şiddetindeki deprem sonrası Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. 

Yine gezegenlerin konumu üzerinden yorum yapan Hoogerbeets, '23-24 Temmuz'daki gezegen geometrisi önemli bir sismik olayı tetikleyebileceğinden, bu durum öncü bir aktivite olabilir. Ekstra dikkatli olun' dedi.

Haberin Devamı

Şarlatan uyardı: Dikkatli olun Adana depremi sonrası korkutan tahmin

7 ŞİDDETİNDEKİ DEPREME KARŞI UYARI

Paylaşıma yaptığı ayrı bir yorumda kendince hesapladığı oranlara göre Arap Yarımadası'nın harekete geçerek Lübnan'da bir depremi tetikleyeceğini öne süren 'gökbilimci' bölgede en az 7.0 şiddetinde bir deprem beklediğini bildirdi. Frank konuyla ilgili '6 Şubat depremleri (Kahramanmaraş depremleri) Arap plakasının doğu ve batısını etkiledi. Bu nedenle Lübnan'da 7 şiddetinde bir deprem olacak. Tarihi kesin değil, kimse de bilemez' dedi.

Şarlatan uyardı: Dikkatli olun Adana depremi sonrası korkutan tahmin

'ÖZEL BİR YAZILIM GELİŞTİRDİM'

Sosyal medyada birçok kullanıcı 'deprem uzmanının' nasıl böyle tahminlerde bulunduğuna anlam veremezken Hoogerbeets, özel bir yazılım geliştirdiğini ve araştırmalarını bu yazılım üzerinden yaptığını öne sürdü.