Dünya Scooter kazasında iki çocuk öldü, Cardiff savaş alanına döndü

Scooter kazasında iki çocuk öldü, Cardiff savaş alanına döndü

23.05.2023 - 13:15 | Son Güncellenme:

Galler'in başkentinde akşam saatlerinde sosyal medyadan yayılan bir söylenti, polisle Ely mahallesi sakinlerini karşı karşıya getirdi. Çatışmada polise bir kapı bile atıldı.

Scooter kazasında iki çocuk öldü, Cardiff savaş alanına döndü

Galler'de iki erkek çocuğun trafik kazasında ölmesiyle başlayan olaylar, başkent Cardiff'i savaş alanına çevirdi.

Haberin Devamı

Cardiff'in fakir banliyösü Ely'de yerel saatle 18.00 sularında iki çocuğun bindiği elektrikli scooter Snowden Yolu'nda kaza yaptı. Çarpışmanın ardından polis ve sağlık ekipleri arandı, ekipler olay yerine doğru yola çıktı.

Bu sırada sosyal medyada polislerin kazaya karıştığı yönünde söylentiler yayılmaya başladı. Polislerin kaza bölgesine gelmesiyle olaylar patlak verdi, semt sakinleri polisle çatıştı.

Çoğu kapüşonlu sweatshirt giyen ve kar maskesi takan gençler, polise taş, havaifişek ve kaldırım taşları fırlattı. Daily Mail, polise atılan cisimler arasında bir kapının bile bulunduğunu bildiriyor.

Ely sakinlerinin 999 acil yardım hattını araması ve çevik kuvvet polislerinin de bölgeye sevk edilmesi, olayların daha da büyümesine yol açtı. BBC, sokakta 150 kadar semt sakininin toplandığını bildiriyor.

Haberin Devamı

Sokakta park edilmiş araçlar ve çöp kutularının ateşe verildiği olaylar sabaha kadar devam etti. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, kalabalığın polisle kıyasıya çatıştığı ve alevlerin tüm sokağı sardığı görüldü. Video kayıtlarında ayrıca, gökyüzünde süzülen bir polis helikopteri de kadraja girdi.

1/13

2/13

3/13

4/13

5/13

6/13

7/13

8/13

9/13

10/13

11/13

12/13

13/13

Yaşananları 'büyük çaplı kargaşa' olarak tanımlayan Güney Galler polisi, çok sayıda polisin yaralandığını duyurdu. Polis, olayların ardından bazı tutuklamalar yapıldığını açıkladı ancak sayı vermedi.

Yanı sıra, Ely Polis Merkezi'nin göstericiler tarafından hedef alınabileceği yönündeki endişe nedeniyle karakolun önüne çok sayıda polis yerleştirildi.

BBC, Snowden Yolu ile bölgedeki diğer ana güzergahların trafiğe kapatıldığını, araçların girişine izin verilmediğini aktardı.

Semt sakini John Urquhart, olay yerine gelen polislerin Ely'de yaşayanlara neler olduğunu anlatmayınca gerilimin tırmandığını söyledi. Görgü tanığı, "Kalabalıkla iletişim kurma girişimi yoktu" deyip semt sakinlerinin küçümsendiğini aktardı.

BBC'ye konuşan Güney Galler Polis yöneticisi Alun Michael, trafik kazasıyla Ely'de patlak veren olaylar arasında net bir bağlantının belirsiz olduğunu savundu.