DünyaSevda Tepesi’nden Boğaz’a bakamadı

Sevda Tepesi’nden Boğaz’a bakamadı

24.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Suud Kral’ın ömrü 30 yıl önce satın aldığı İstanbul Boğazı’na hakim Üsküdar Kandili’deki Sevda Tepesi hayaline yetmedi.

Sevda Tepesi’nden Boğaz’a bakamadı

Sevda Tepesi’nde otel inşa etmek isteyen Kral Abdullah, 1. Derece Sit Alanı olan 57 dönümlük araziyi 1984 yılında satın alınmıştı.
Araziye 2012 yılına kadar imar izni verilmezken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yazısı üzerine imar planlarını gündeme aldı. İBB Meclisi’nde 22 Ekim 2012’de yapılan oylamada, Boğaz’da yer alan 57 dönümlük koruya maksimum 7.50 metre yüksekliğinde turizm tesisi inşaatına izin verilmişti. TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi’nin başvurusu üzerine ise yıl sonunda Sevda Tepesi’nin ayrıcalık imar planları İstanbul 1. İdare Mahkemesi’nce iptal edilmişti.

KEŞFETYENİ
Sır gibi saklıyordu! Bebeklerinin cinsiyetini açıkladı
Sır gibi saklıyordu! Bebeklerinin cinsiyetini açıkladı

Cadde | 29.05.2025 - 07:21

Oyuncu Gizem Karaca, anne olmak için gün sayıyor. Bebeğini kucağına almak için sabırsızlanan ünlü isim, çocuğunun cinsiyetini açıkladı.

Yazarlar