Dünya Siber dolandırıcıların ‘Barbenheimer’ tuzağı

Siber dolandırıcıların ‘Barbenheimer’ tuzağı

04.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

‘Barbie’ ve ‘Oppenheimer’ adlı filmleri internette bedava izlemek isteyenlerin kimlik bilgileri, kendilerini yönlendiren siber dolandırıcılar tarafından çalınıyor!

Siber dolandırıcıların ‘Barbenheimer’ tuzağı

Bu yazın vizyondaki en gözde filmleri “Barbie” ile “Oppenheimer”. Bu iki film, hayranları arasında “Barbenheimer” akımına bile yol açtı. Ancak siber dolandırıcılar da gözlerini bu filmlerin izleyicilerine dikti. İki filmin “korsan” bir yöntemle ücretsiz izlenmesi için sosyal medyada paylaşılan bağlantılarda siber suç izlerine rastlandı. İki filmi ücretsiz izlemeye çalışan tüketicileri hedef alan siber dolandırıcılarda artış olduğu ortaya çıktı. Siber güvenlik şirketi “NordVPN”, filmleri illegal yöntemle izlemek için Twitter’da paylaşılan bağlantıların, kullanıcıları kimlik avı ve kötü amaçlı yazılımlar içeren sitelere yönlendirdiğini bildirdi. Bu sitelere girenlerin de kimlik bilgilerinin çalındığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Siber dolandırıcıların ‘Barbenheimer’ tuzağı

Cillian Murphy’nin “Oppenheimer”ı canlandırdığı filmde Florence Pugh da rol alıyor.

En çok hangi filmleri hedef aldılar?

*NordVPN, yasa dışı izleme bağlantısı en fazla kötü amaçlı site yönlendirmesine sahip filmin mayıs ayında vizyona giren “Galaksinin Koruyucuları 3” olduğunu söyledi. Bu filmin ücretsiz izlenmesi için Twitter’da siber suçlular tarafından paylaşılan en popüler 10 bağlantıda 13 kimlik avı, 19 kötü amaçlı bağlantı, 6 kötü amaçlı yazılım ve 1 şüpheli bağlantı tespit edildi.

*Nisan ayında vizyona giren “Süper Mario Kardeşler” filmiyse 3 kimlik avı, 15 kötü amaçlı bağlantı ve 5 kötü amaçlı yazılım uyarısıyla güvenlik endişeleri açısından ikinci en riskli film oldu.

*“Barbie”, 16 kötü amaçlı bağlantı ve 3 şüpheli uyarıyla 3. sırada yer aldı.

Haberin Devamı

*Gişe rekorları kıran Oppenheimer’ı ücretsiz gösterdiğini iddia eden tek Twitter bağlantısındaysa, 5 kötü amaçlı bağlantı, 3 kimlik avı ve 3 kötü amaçlı yazılım bağlantısı dahil 11 uyarı belirlendi.

Yazarlar