Dünya Silah yüklü uçak paniği

Silah yüklü uçak paniği

18.07.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumartesi gecesi silah taşıdığı belirtilen bir kargo uçağı, henüz belirlenemeyen bir nedenle Yunanistan’ın Kavala kenti yakınlarında düşerken, uçakta tehlikeli madde taşındığı endişesiyle, olay yeri etrafındaki iki kilometrelik bölgede yaşayanlara evlerinden çıkmamaları uyarısı yapıldı.

Silah yüklü uçak paniği

Cumartesi gecesi silah taşıdığı belirtilen bir kargo uçağı, henüz belirlenemeyen bir nedenle Yunanistan’ın Kavala kenti yakınlarında düşerken, uçakta tehlikeli madde taşındığı endişesiyle, olay yeri etrafındaki iki kilometrelik bölgede yaşayanlara evlerinden çıkmamaları uyarısı yapıldı. Enkazda çalışanlara ise maske zorunluluğu getirildi. Ukrayna merkezli bir şirket tarafından işletilen Antonov AN-12 kargo uçağının, Sırbistan’dan Ürdün’e uçtuğu kaydedildi.

Uçaktaki 8 mürettebattan kurtulan olmadığı da belirtiliyor. Düşen uçakla ilgili farklı açıklamalar yapılması ise dikkat çekti. Sırbistan Savunma Bakanı Nebojsa Stefanovic, iddia edildiği üzere uçağın Ukrayna’ya değil, Bangladeş’e götürülmek üzere, aralarında mayınların da olduğu 11 ton Sırp yapımı silah taşıdığını açıkladı. Sırbistan’dan kalkan uçağın Dakka’ya giderken Ürdün, Suudi Arabistan ve Hindistan’da durması planlandığı kaydediliyor.

Haberin Devamı

Silah yüklü uçak paniği


Bu arada uçakta ne tür silahlar taşındığı konusunda ise çelişkili bilgiler var. Sırp Bakan, uçağın uluslararası düzenlemelere uygun şekilde gerekli tüm izinlere sahip olduğunu belirterek, kargoda “aydınlatıcı mayınlar ve eğitim amaçlı mayınlar” bulunduğunu söyledi.

Silah yüklü uçak paniği


silah tedarikçisi Sırbistan merkezli şirket Valir’den bir yetkili ise, BBC’ye yaptığı açıklamada, kargonun “kara mayınları” içerdiğini belirtti. Bangladeş ordusu halkla ilişkiler bürosundan bir sözcü ise BBC’nin Bengalce Servisi’ne verdiği demeçte, uçaktaki kargonun ordu ve sınır muhafızları için Sırbistan’dan satın alınan havan topları içerdiğini söyledi.

Öte yandan pilotun, motor sorunu nedeniyle Kavala Havaalanı’na acil iniş talep ettiği ancak piste ulaşamadığı bildirildi. Yerel yetkililer 7 itfaiye aracının bölgeye sevk edildiğini ancak devam eden patlamalar nedeniyle başlangıçta kaza yerine yaklaşamadıklarını söyledi.