Dünya Putin işgal için onları bahane etmişti... Kendi adamı Nazi çıktı!

Putin işgal için onları bahane etmişti... Kendi adamı Nazi çıktı!

06.04.2022 - 14:01 | Son Güncellenme:

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 42'nci gününde, tüm dünyanın gözü savaşa dair gelişmelerde. Son olarak, İngiliz gazetesinin New York'ta Birleşmiş Milletler'e gönderilen eski bir Rus diplomat ile ilgili ortaya çıkardığı bilgiler şok etkisi yarattı.

Putin işgal için onları bahane etmişti... Kendi adamı Nazi çıktı

İngiliz Daily Mail gazetesi, yakın zamanda New York'ta Birleşmiş Milletler'e gönderilen eski bir Rus diplomatın, şehri Nazi amblemleriyle dolduran sadık bir neo-Nazi olduğunu ortaya çıkardı. Gündeme bomba gibi düşen haber, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın işgalini, ülkeyi 'Nazileştirme' çabasına engel olmaya çalışması olarak savunmasının ardından geldi.

Haberin Devamı

Bir zamanlar Rusya'nın Birleşmiş Milletler'deki daimi misyonunda görev yapan diplomatik destek ekibinin bir üyesi olan Kirill Kolchin, eşi Alena ve iki çocuğuyla birlikte 2019 yazında New York'a geldi. Çift, yaklaşık altı ay sonra, Şubat 2020'de şehirden ayrıldı.

NAZİ SELAMI VERMİŞ!

Kolchin, kendi sosyal medya sayfasında bir Neo Nazi grubu olan Old School Skins hesabından gönderilere de yer verdi ve bir karede Nazi selamı verirken fotoğraflandı.

29 Temmuz 2019'da, Baltık Denizi'ndeki Rus yerleşim bölgesi Kaliningrad'da, müzeye benzeyen bir yerde, Nazi üniformaları ve gazetelerin önünde tutulan bir bir OSS çıkartmasını gösteren bir fotoğrafı da yayınlandı.

HİTLER'İN DEMİR HAÇ DETAYI

30'lu yaşlarının sonlarında olduğuna inanılan Kolchin, kendisini 'baba, OSS ve sahtekar' olarak tanımlıyor ve sayfasındaki resimlerde Hitler'in benimsediği Demir Haç sembolü yer alıyor.

Haberin Devamı

Kolchin'in kişisel sayfası halka kapalı ancak OSS sayfasında bıçak ve muşta sallayan insanlar yer alıyor. Kolchin, OSS'nin bulldog logolu siyah tişörtünü giymiş bir şekilde sık sık poz vermeyi ihmal etmiyor. Coney Island'da çekilmiş bir fotoğrafta yine aynı tişörtü, Manhattan'da bulunan Trump Tower'ın köşesindeki Cassidy's Pub'da başka bir OSS tişörtü giydiği görülüyor.

Putin işgal için onları bahane etmişti... Kendi adamı Nazi çıktı

KARISIYLA BİRLİKTE LÜKS İÇİNDE YAŞIYOR

Ayrıca OSS çıkartmasının, New York'un çeşitli yerlerinde, örneğin Times Meydanı yakınında, Queensborough Köprüsü'nün önünde ve büyük bir Rus topluluğuna ev sahipliği yapan Brighton Sahili'nde havada tutulurken fotoğraflandığı dikkat çekiyor. Ancak Kolchin'in kendisi, çıkartmaları yapıştırırken hiç görülmüyor. Ekim 2019'da Kolchin'in oğlu, OSS sayfasında SS logosuyla süslenmiş bir maske takmış olarak fotoğraflanmış. Kolchin'in kişisel sayfası ayrıca Burberry, Ellesse, Lacoste ve Ralph Lauren gibi markaların tasarım ürünlerini satan bir Instagram mağazasına da bağlantı veriyor. Karısı gibi kendisi de genellikle lüks giysiler içinde görülüyor.

Putin işgal için onları bahane etmişti... Kendi adamı Nazi çıktı

OSS hesabı Ocak 2020'de yani Kolchin'in ayrılmasından yaklaşık bir ay önce donduruldu. New York'taki tüm ilanlar kaldırılarak Ekim 2020'de yeniden etkinleştirildi. Yeni gönderiler arasında tüfekler, bıçaklar ve muştalar ve ayrıca biber gazı kutuları gibi görünen şeyler bulunuyor. Silahların görüntülerinden birinin başlığı, 'Kafadan vurulmuş antifa pislik' şeklindeydi.

Haberin Devamı

Kolchin'in New York'tayken yaptığı resmi faaliyetler belirsiz. Eski Rus diplomat, Yukarı Doğu Yakası'ndaki BM'deki Rus Misyonuna dayanan diplomatik destek personelinin bir üyesiydi.

HEP AYNI TİŞÖRT

New York'ta bulunduğu sırada Kolchin, Central Park'a yaptığı ziyaretlerin ve eşiyle birlikte Manhattan'da gezinirken çekilmiş fotoğraflarını yayınladı. Daha sonra Moskova'ya geri döndüler.

Kolchin'in karısı 27 Mart'ta doğum gününü kutlarken bir fotoğrafını yayınladı ve başlığında '33! Ve mutluyum!' 12 Şubat'ta o ve kocası, Moskova'da Los Bandidos Bar'da görüntülendi. Kolchin, OSS tişörtünü giyiyordu.

ARKADAŞLARI DA KENDİSİ GİBİ NAZİ

Instagram profillerinde OSS üyesi olmakla övünen diğer arkadaşlarıyla birlikte Moskova'da bulunan çeşitli barlarında sosyal medyada sıkça paylaşım yapıyorlar.

Haberin Devamı

PUTİN'İN NAZİ BAHANESİ

Rusya'nın BM kadrosunda açık bir neo-Nazi çalıştırma kararı, Putin'in Ukrayna'da devam eden savaşa ilişkin açıklamaları göz önüne alındığında özellikle sarsıcı. Rus lider, herhangi bir kanıt bile olmadan, işgalden eski Sovyet ulusunda "Rus düşmanlığını" kışkırtan "Naziler, katiller ve işbirlikçilerini" sorumlu tuttu.

Putin, 'özel askeri operasyonu' ilan ederek böyle övünmüştü: 'Operasyonun amacı, sekiz yıldır Kiev rejimi tarafından zorbalık ve soykırıma maruz kalan insanları korumak. Bunun için de Ukrayna'nın askerden ve Nazilerden arındırılmasıdır. Ayrıca Rusya Federasyonu vatandaşları da dahil olmak üzere sivillere karşı sayısız ve kanlı suç işleyenlerin adalet önüne çıkarılması için çaba göstereceğiz." Putin'in bu yorumları, dünyanın dört bir yanından pek çok liderlerin geniş çaplı kınama mesajları yayınlamasına neden oldu.