Dünya Son dakika! Alarma geçtiler! 6.3'ten sonra yeni deprem olabilir...

Son dakika! Alarma geçtiler! 6.3'ten sonra yeni deprem olabilir...

03.03.2021 - 13:30 | Son Güncellenme:

Gelen bir son dakika haberine göre Yunanistan'da meydana gelen 6.3 büyüklüğündeki deprem aralarında Türkiye'nin de bulunduğu yedi ülkede daha hissedildi. Merkez üssü Larisa yakınları olan sarsıntının ardından çok sayıda artçı deprem gerçekleşti, en büyükleri 5.3 olarak ölçüldü. Yunan bilim insanları, aynı bölgede yine 6 civarında yeni bir deprem olabileceği uyarısını yapıyor.

Yunanistan'ın Larisa kenti yakınlarında yerel saatle 12.16'da şiddetli bir deprem meydana geldi.

Haberin Devamı

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) ve Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), merkez üssü Larisa yakınlarındaki Elassona olan depremin büyüklüğünü 6.3 olarak duyurdu. AFAD ise depremin büyüklüğünü 6.2 olarak verdi.

Yunan medyası, sarsıntının başta başkent Atina ve kuzeydeki Selanik olmak üzere tüm ülkede hissedildiğini bildiriyor. USGS'nin verilerine göre ise, deprem Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Arnavutluk, Karadağ, Kosova, İtalya ve Türkiye'de de hissedildi.

 

Son dakika Alarma geçtiler 6.3ten sonra yeni deprem olabilir...

 

Yerin 10 kilometre altında gerçekleşen depremin ardından çok sayıda artçı şok kaydedildi. Artçı depremlerin büyüklüğü 5.3 ve 5.1'i buldu.

Yunan medyasında yayınlanan görüntülerde, özellikle Larisa ve çevresinde yaşayanların panikle sokağa fırladığı görüldü. Sosyal medyada ise evlerin içinde bilgisayarların veya aydınlatmaların sallandığı kayıtlar paylaşıldı.

Haberin Devamı

Deprem sonrasında Larisa'yı kapsayan Teselya bölgesinde telefon hatları kesildi. Medyaya yansıyan haberlere göre, ilk gelen bilgiler herhangi bazı evlerde ve okullarda hasar oluştuğu yönünde.

 

Son dakika Alarma geçtiler 6.3ten sonra yeni deprem olabilir...

 
BİLİM İNSANLARI ALARMA GEÇTİ! YENİ DEPREM OLABİLİR

Selanik'teki Aristoteles Üniversitesi'nden sismoloji profesörü Costas Papazachos, bölgede aynı şiddette artçı bir deprem daha olmasını gözardı etmiyor. Yunan basınına konuşan Prof. Papazachos, bölgedeki sismik hareketlere dikkat çekerek okulların yarına kadar kapalı kalması gerektiğini söyledi. Bilim insanı, insanlara birkaç saat evlerine girmeme tavsiyesi verdi.

Sismolog Gerasimos Papadopoulos ise depremin oldukça sığ bir yüzeyde gerçekleştiğini hatırlattı, gelecek iki üç hafta boyunca yeni fay hareketlerinin beklenebileceği uyarısını yaptı.

Yerbilimleri Enstitütüsü Direktörü Akis Tselentis ise, halihazırda fay hattını incelediklerini belirtip bölgede yaşayanlara dikkatli olmaları tavsiyesinde bulundu.

ANKARA'DAN ATİNA'YA GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

Dışişleri Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşı Nikos Dendias'ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti ve Ankara'nın yardıma hazır olduğunu aktardı.

KIRBAKİ: ASKERİ HELİKOPTERLER UÇUYOR

Haberin Devamı

CNN Türk Atina Temsilcisi Yorgo Kırbaki, şu ana kadar can kaybı konusunda herhangi bir bilgi verilmediğini bildiriyor: "Depremin çok şiddetli olmasının ötesinde uzun da sürdüğü ve halkta büyük panik yarattığı belirtiliyor. Askeri helikopterin ilk tespiti yapmak için bölge üzerinde uçtuğu haberleri de geliyor. Larissa karayolu üzerine bazı kaya parçalarının yol üzerine düştüğü bilgileri var.

 

Son dakika Alarma geçtiler 6.3ten sonra yeni deprem olabilir...

 

Öğle saatleri olduğundan insanlar işlerindeydi. Halk normal olarak paniğe kapıldı ve sokaklara döküldü. Hala da evlerine dönmüş değil. Artçı depremler halkta paniği arttırdı."

CNN Türk canlı yayınına katılan uzmanlar depremi yorumladı. Hasan Sözbilir, "30 Ekim’de meydana gelen ve İzmir’i etkileyen depremin tetiklediği bir deprem gibi duruyor şu anda. Samos fayının aynı karakterliği ile örtüşen bir fay bu. Bundan sonra bu parça üzerinde belli bir gerilim söz konusu olabilir. O fay hattı Türkiye’ye daha yakın Çeşme açıklarına denk geliyor. Ancak bunu hemen bir deprem yaratacağı beklenmez. Ancak fayın kırılma mekanizması aynı" dedi.

Haberin Devamı

 

Son dakika Alarma geçtiler 6.3ten sonra yeni deprem olabilir...

 

Prof. Dr. Şükrü Ersoy ise, "Depremin özellikle mühendislik görmemiş yapılar üzerinde önemli hasarlar yaratabileceğini düşünüyorum. İlk saatlerden sonra hasar durumları ortaya konacak" ifadesini kullandı.