Dünya Son dakika... Biden 2024 seçimlerinde aday olacağını açıkladı

Son dakika... Biden 2024 seçimlerinde aday olacağını açıkladı

25.04.2023 - 13:03 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Joe Biden 5 Kasım 2024 tarihinde yapılacak olan seçimlerde aday olacağını resmi olarak duyurdu.

Joe Biden'ın 2024 yılında yapılacak olan seçim çalışmalarına başladı. ABD Başkanı, Twitter hesabı üzerinden 3 dakikalık bir video yayınladı. Söz konusu video Biden seçildikten sonra Kongre Binası'nın basılmasıyla başlıyor.

Haberin Devamı

Yayınlanan kampanya videosunda Biden bizzat konuştu. Videonun içeriğinde ise kürtaj hakları, demokrasinin savunulması, oy verme hakkı ve sosyal güvenlik ağı gibi önemli konular yer aldı.

'İŞİ BİTİRELİM'

Kampanya videosunun ilerleyen kısımlarında Biden 'Amerikalıların her jenerasyonu demokrasiyi, özgürlükleri, oy kullanma hakkını, medeni hakları savunmak zorunda kaldı' ifadelerini kullandı. Videoda seçim kampanyasının sloganını da paylaşan Biden 2024 için Demokratların 'İşi bitirelim' sözünü kullanacağını açıkladı.

Son dakika... Biden 2024 seçimlerinde aday olacağını açıkladı

2020 SEÇİMLERİNDEN FARKLI OLACAK

Adaylık süreci Biden için önemli ölçüde farklı görünecek. Başkan, 2020 seçim kampanyasının çoğunu Covid-19 salgını nedeniyle online olarak Delaware'deki evinden yaptı. Joe Biden bu kez, seçmenlerle 'el sıkışmak' için ülke çapındaki büyük etkinliklere ve kampanya duraklarına geri dönecek. Biden şimdiden üst düzey Demokrat bağışçıları ve bağış toplayıcıları bu hafta Washington'da kendisiyle görüşmeye davet etti. 

Haberin Devamı

SEÇİLİRSE 86 YAŞINDA GÖREVİ BIRAKACAK

Uzmanlar Biden'ın ilerlemiş yaşına sebebiyle seçim temposunu ne kadar ilerletebileceği kapsamında çekimser yorumda bulunuyor. Biden bir kez daha ABD Başkanı seçilirse, görevi bıraktığında 86 yaşında olacak. 

Öte yandan First Lady Jill Biden, Şubat ayında yaptığı açıklamada eşinin adaylığı ile ilgili kararın büyük oranda verildiğini ve "resmi açıklamanın tarihinin belirlenmesine az kaldığını" basınla paylaşmıştı.