Dünya Son dakika: Fransa'da müzeye girmeye çalışan palalı saldırgan vuruldu

Son dakika: Fransa'da müzeye girmeye çalışan palalı saldırgan vuruldu

03.02.2017 - 12:25 | Son Güncellenme:

Başkent Paris'teki ünlü Louvre Müzesi'ne elinde bir çantayla girmeyi deneyen kişiye askerler ateş açtı. Yanında pala taşıyan ve bir askere saldıran şüpheli beş el ateş edilerek vuruldu, Paris polis şefi ikinci bir şüphelinin daha tespit edildiğini açıkladı.Fransa Başbakanı olayın bir terör saldırısı olduğunu söyledi, müze kapatıldı.

Son dakika: Fransada müzeye girmeye çalışan palalı saldırgan vuruldu

Fransa'nın başkenti Paris'teki ünlü Louvre Müzesi'ne bir çantayla girmeye çalışan kişi ateş açılarak durduruldu. Polisin verdiği bilgiye göre, beş el ateş edilen şüpheli ağır yaralı halde ele geçirildi. Karnından yaralanan saldırgan ambulansla hastaneye götürüldü.

Haberin Devamı

Polis kaynakları, dünyanın en çok ziyaret edilen müzesine girmeyi deneyen kişinin yanında pala taşıdığını bildiriyor.

Olayda bir polisin hafif yaralandığını belirten Paris Emniyet Müdürü, yakalanan şüphelinin çantasında herhangi bir patlayıcı bulunmadığını açıkladı.

Emniyet Müdürü'nün verdiği bilgiye göre, ikinci bir şüpheli daha tespit edildi.

Louvre Müzesi'nin çevresi hemen tahliye edildi, Reuters haber ajansına konuşan görgü tanıkları polisin müze girişini çembere aldığını aktarıyor. Ayrıca, müze yakınındaki metro istasyonu kapatıldı.

Başbakan Bernard Cazeneuve, "Saldırı girişimi açıkça terör niteliği taşıyor" dedi.

Fransa İçişleri Bakanlığı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada olayın ciddi olduğunu duyurdu. Bakanlık sözcüsü ise, şüphelinin kimliği ve uyruğunun henüz bilinmediği bilgisini verdi.

Son dakika: Fransada müzeye girmeye çalışan palalı saldırgan vuruldu

Haberin Devamı

Sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafta, müze içerisindeki sivillerin oturarak endişeyle beklediği görülüyor.

2015 yılında 8 milyon 600 bin kişinin ziyaret ettiği Louvre Müzesi, dünyada rakipsiz.

Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım 2015'te altı farklı noktaya düzenlenen ve 130 kişinin ölümüne yol açan terör saldırılarının ardından, olağan üstü hal ilan edilmişti.

14 Temmuz 2016'da Nice’de düzenlenen ve 84 kişinin ölümüne yol açan terör saldırısı, OHAL dönemdi gerçekleşmişti. Bunun üzerine, olağanüstü hal uygulaması Mayıs ayındaki seçimlere kadar uzatılmıştı.