Dünya Kırım'a 'Jet Ski' operasyonu! Komandolar karargahı havaya uçurdu

Kırım'a 'Jet Ski' operasyonu! Komandolar karargahı havaya uçurdu

01.10.2023 - 13:31 | Son Güncellenme:

Rusların Kırım'da bulunan haberleşme ağına bir operasyon düzenleyen Ukrayna deniz komandolarının operasyonu dünyada yankı uyandırdı. Operasyon esnasında yapılan taktikler ve Rusların çabalarını İngiliz basını haberleştirdi.

Kırıma Jet Ski operasyonu Komandolar karargahı havaya uçurdu

Yaz mevsiminin hemen başında karşı saldırıya geçen Ukrayna ordusu cephe hattında istediği başarıyı elde edemeyince taktik değiştirdi. Sabotaj saldırıları ile ikmal hatları, yakıt depoları ve stratejik noktaları hedef alan Kiev'in ana hedeflerinden biri Kırım oldu. İnsansız deniz araçlarıyla defalarca Kerç Köprüsü'nü hedef alan Ukrayna ordusu bölgeye birçok saldırı düzenledi.

Haberin Devamı

Bu saldırılardan en önemlilerinden biri ise geçtiğimiz haftalarda yaşandı. Storm Shadow füzeleriyle Kırım'da Rus generallerin de içinde bulunduğu bir karargahı vuran Ukrayna kısa bir süre sonra Rusya'nın Karadeniz Filosu Komutanı Viktor Sokolov'un saldırıda hayatını kaybettiğini bildirdi.

Kırıma Jet Ski operasyonu Komandolar karargahı havaya uçurdu

RÜŞVET İDDİASI

Kiev Post'ta konuyla ilgili yer alan haberde ise Ukrayna ordusunun generallerin olduğu karargahın istihbaratının yine Rus subaylar tarafından düşmana verildiği öne sürüldü. Kırım'da bulunan ve Ukrayna ve Tatarlılardan oluşan bir grup olan ATESH üyeleri, üst düzey Rus komutanların yerleri ve faaliyetleri hakkında önemli bilgiler elde ettiğini söyledi. Maaş ödemelerindeki gecikmeler nedeniyle Rus subayların kendilerine bilgi sızdırdığını öne süren bir sözcü, subaylara verilen bu paraların teşvik görevi gördüğünü bildirdi.

Haberin Devamı

RUSYA GÖRÜNTÜLERİNİ YAYINLADI

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan video ve fotoğraflarda, Rusya'nın Karadeniz Filosu komutanı Viktor Sokolov'un Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve diğer üst düzey amiraller ve ordu komutanlarıyla bir video konferansa katıldığı görüldü.

Kırıma Jet Ski operasyonu Komandolar karargahı havaya uçurdu

KOMANDOLARDAN ÖZEL OPERASYON

The Sun gazetesinde yer alan haberde ise Ukrayna Deniz Komandolarının Rusya'nın Karadeniz'de bulunan bir deniz karargahını yok etmek için bir aydan fazla bir süredir özel eğitim aldığı yazıldı. Söz konusu operasyona jet ski ile giden komandolar operasyonu gerçekleştirirken bir başka askeri grup kıyı boyunca makinalı tüfeklerle ateş ederek dikkat dağıttı. Operasyona ayrıca beş adet Ukrayna gemisi de katıldı.

1/3

2/3

3/3

RUSLAR HAVADAN MÜDAHALE ETTİ

Komandoların hedefi, Kiev'in füzelerini engelleyen ve tüm GPS sistemlerini karartan elektronik bir istasyondu. Komandolar hedefe yaklaşırken bir Rus makineli tüfekçi üzerlerine kurşun yağdırdı ve askerler taktik değiştirdi. Rus ordusunun havadan müdahale ettiği operasyona Ukrayna gemileri ateş açtı. Başarılı bir operasyon sonucu tüm saldırı grubu üsse canlı olarak geri dönmeyi başardı.