Dünya ABD'li senatörden rezalet açıklama: İsrail'e atom bombalarını verelim, bitirsinler

ABD'li senatörden rezalet açıklama: İsrail'e atom bombalarını verelim, bitirsinler

13.05.2024 - 10:27 | Son Güncellenme:

Orta Doğu'da patlak veren savaşta önce 'İran'ı yok etmek için' gerekli önlemlerin alınması gerektiğini savunan ABD'li senatör şimdi de İsrail'e bölgede kullanması için ve savaşı bitirmek için atom bombalarının verilmesi gerektiğini söyledi.

ABDli senatörden rezalet açıklama: İsraile atom bombalarını verelim, bitirsinler

Hamas'ın saldırısı sonrası Gazze'nin kuzeyini adeta yok eden İsrail, rotayı güneydeki Refah'a çevirdi. Hamas'ın son kalesinin burada olduğunu öne süren Tel Aviv kanadı 2 milyon kişinin yaşadığı bölgeye aralıksız saldırılar düzenliyor dahası bir de kara harekatına hazırlanıyor. ABD basınında çıkan haberlerde bir süredir Hamas ile İsrail askerlerinin göğüs göğüse savaştığı hatta bu çatışmaların İsrail'in kontrolü ele geçirdiği kuzeyde daha sık yaşandığını bildirdi.

Haberin Devamı

Savaşın henüz üçüncü gününde ABD basınına açıklamalarda bulunan ABD'nin Cumhuriyetçi Senatörü Lindsey Graham o dönem yaptığı açıklamalarda Hamas'ın saldırısının arkasında İran olduğunu öne sürmüştü ancak hem Hamas hem de Tahran kanadı bu iddiaları sert bir dille yalanlamıştı. Aylar sonra ise İran tarihte ilk kez İsrail'e yönelik saldırıda bulunmuştu.

ABDli senatörden rezalet açıklama: İsraile atom bombalarını verelim, bitirsinler

"GELİN SİZİ HARİTADAN SİLELİM"

Graham o dönem yaptığı açıklamalarda ABD-İran savaşını çıkartmaya yönelik söylemlerde bulundu ve 'Biz zaten doğrudan işin içindeyiz. Bu gece 14 Amerikalı öldü, ailelerinden özür dilerim. Çok açık söylüyorum. Hamas rehineleri öldürür, kuzeyden de Hizbullah saldırırsa İsrail içinde iki cephe olur. Ben olsam ne mi yapardım? İran'ın petrol altyapısını bombalardım' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Graham henüz Şubat ayında yaptığı açıklamada ise yine İran ile ilgili "Eğer bizimle savaşmak istiyorsanız gelin o zaman, sizi haritadan sileceğiz. İran'la savaşı kaybetmekten endişelenmiyorum, onlar endişelenmeli" dedi.

ABDli senatörden rezalet açıklama: İsraile atom bombalarını verelim, bitirsinler

ORTA DOĞU'YA NÜKLEER SALDIRI

Graham son olarak dün gece saatlerinde ABD televizyonuna savaşın gidişatına dair açıklamalarda bulundu. Gazze'de savaşa dair İkinci Dünya Savaşı'ndan örnekler vererek skandal önerilerde bulunan Graham, Orta Doğu'ya atom bombası atılması gerektiğini savundu ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

ABDli senatörden rezalet açıklama: İsraile atom bombalarını verelim, bitirsinler