Dünya Uçak tuvaletinde 105 dakika! Kapı tüm uçuş boyunca bir türlü açılmadı

Uçak tuvaletinde 105 dakika! Kapı tüm uçuş boyunca bir türlü açılmadı

18.01.2024 - 11:19 | Son Güncellenme:

105 dakikalık uçuşun tamamına yakınını tuvalette geçiren ve bir türlü dışarı çıkamayan yolcu ABD basınında en çok okunan haber haline geldi.

Uçak tuvaletinde 105 dakika Kapı tüm uçuş boyunca bir türlü açılmadı

Uçaklarda en sinir bozucu şeyin orta koltukta oturmak olduğunu öne süren New York Post gazetesi, SpiceJet, Havayollarını tercih eden bir yolcunun başına gelenleri dünyaya duyurdu. Tüm uçuş boyunca bir skandalı yaşayan yolcu şimdiye kadarki en berbat uçuş deneyimlerinden birini bizzat yaşadı. Koltuğundan kalkıp tuvalete giden ve bütün uçuş boyunca içeride mahsur kalan yolcuyla ilgili havayolu şirketi "Bir yolcu ne yazık ki yaklaşık bir saat boyunca tuvalette mahsur kaldı" dedi. Havayolu şirketi ayrıca yolcunun tuvalete girerken bir sorun yaşamadığını ancak içeride işi bittikten sonra bir kilit arızası yaşanması sebebiyle olayın gerçekleştiğini aktardı.

Haberin Devamı

BİR TÜRLÜ ÇIKAMADI

Tuvaletten çıkamayınca içeriden bağıran ve kabin ekibine seslenen yolcunun ise ekipler hemen yardımına koştu. Kabin personelinin kapıyı açamaması üzerine devreye yolcular da girdi ama sonuç değişmedi. Yolcunun paniklememesi için tuvaletin kapısının altından bir not gönderen ekipler "Panik yapma. Birkaç dakika içinde ineceğiz, o yüzden lütfen tuvaletin kapağını kapatın, üzerine oturun ve kendinizi emniyete alın. Ana kapı açılır açılmaz bir mühendis gelecek" ifadesini kullandı.

Uçak tuvaletinde 105 dakika Kapı tüm uçuş boyunca bir türlü açılmadı

İNİŞ SONRASI MÜDAHALE

Uçağın inmesiyle birlikte olay yerine gelen iki mühendis, kapının kilidini kırarak yolcuyu içeriden çıkarmayı başardı. Havayolu şirketi ise yolcunun bilet parasını ödedi ve yaşananlardan ötürü özür diledi.