Dünya Son dakika... Ukrayna'da Bayraktar TB2'ler Rus konvoyunu böyle vurdu

Son dakika... Ukrayna'da Bayraktar TB2'ler Rus konvoyunu böyle vurdu

27.02.2022 - 12:53 | Son Güncellenme:

Bayraktar TB2 SİHA'ların Rus konvoyunu vurma anına ilişkin görüntüler paylaşıldı. Ukrayna'nın Türkiye Büyükelçiliği sosyal medya hesabından o anları yayınladı. Paylaşımda, 'Ukrayna Genelkurmay Başkanı - Maşallah Bayraktar TB2 SİHA’larına' denildi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 4. gününde de bölgeden sıcak görüntüler gelmeye devam ediyor. Son olarak Bayraktar TB2 SİHA’ların Herson Bölgesi'nde Rus konvoyunu vurma anlarına ilişkin görüntüler paylaşıldı. 

Haberin Devamı

Ukrayna'nın Türkiye Büyükelçiliği sosyal medya hesabından o anlara ilişkin görüntüleri yayınladı. Paylaşımda, 'Ukrayna Genelkurmay Başkanı - Maşallah Bayraktar TB2 SİHA’larına' ifadelerine yer verildi.

DÜN DE PAYLAŞIM YAPILMIŞTI

Ukrayna Hava Kuvvetleri de dün Bayraktar TB2 SİHA’ları kullanarak Kherson şehrine giren Rus konvoyunun etkisiz hale getirdiğini duyurmuştu.

4 BİN 300 CİVARINDA RUS ASKERİ HAYATINI KAYBETTİ

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı, işgalin başından bu yana Rusya'nın 4 bin 300 civarında asker, 146 tane de tank kaybettiğini açıkladı.

Ukrayna lideri Zelenskiy de, Rus ordusunun askeri tesis olmayan sivil yerleşkelere de saldırdığını, ambulansları dahi vurduğunu söyledi. Zelenskiy, Belarus'tan ülkesine saldırı olmadığı takdirde Minsk'te görüşmelere açık olduğunu söyledi. Zelenskiy, ""Ukrayna'ya saldırgan tavır içinde olmayan yerlerde müzakereye açığız" dedi.

Haberin Devamı

MOSKOVA'DAN MÜZAKERE AÇIKLAMASI

Kremlin'den yapılan açıklamada Rus heyetin Ukraynalı yetkililerle görüşmek üzere Belarus'a vardığı ve Moskova'nın masaya oturmaya hazır olduğu açıklandı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov da gazetecilere yaptığı açıklamada Rus ordusunun Ukrayna’nın askeri altyapısında yer alan 975 tesisi imha ettiğini duyurdu. Konaşenkov, “Bunların arasında Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin 23 komuta ve iletişim merkezi, üç radar noktası, 31 S-300, Buk M-1 ve Osa uçaksavar füze sistemi, 48 radar istasyonu bulunuyor. Sekiz savaş uçağı ve yedi helikopter, 11 insansız hava aracı (İHA), iki adet Toçka-U taktik füzesi düşürüldü” diye konuştu.