Dünya Zelenskiy'den Rusya'ya müzakere yanıtı! Beş şehirden biri İstanbul

Zelenskiy'den Rusya'ya müzakere yanıtı! Beş şehirden biri İstanbul

27.02.2022 - 12:18 | Son Güncellenme:

Rusya'nın işgale giriştiği Ukrayna'nın Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy çok kritik açıklamalarda bulundu. Moskova'nın Belarus'ta masaya oturma teklifini 'bize saldıran ülkede diyalog başlatmayız' diyerek reddeden Zelenskiy, İstanbul'u işaret etti.

Kremlin'den yapılan açıklamada Rus heyetin Ukraynalı yetkililerle görüşmek üzere Belarus'a vardığı ve Moskova'nın masaya oturmaya hazır olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Kremlin sözcüsü, Rus heyetin Ukraynalı yetkililerle görüşmeyi beklediğini bildirdi. 

Zelenskiy, Belarus'tan ülkesine saldırı olmadığı takdirde Minsk'te görüşmelere açık olduğunu söyledi. Zelenskiy, "Ukrayna'ya saldırgan tavır içinde olmayan yerlerde müzakereye açığız" dedi.

Ukrayna lideri, görüşmeler için şu beş olası kenti gösterdi: Bakü, Bratislava Varşova, Budapeşte, İstanbul.

Zelenskiy, "Minsk hariç başka şehirde olabilir görüşmeler. Biz barış istiyoruz. Biz savaşı bitirmek istiyoruz. Varşova, Bratislava, Budapeşte, İstanbul, Bakü bunların hepsini teklif ettik" diye konuştu ve şöyle devam etti:

"Roketlerin üzerimize yağmadığı herhangi bir ülkenin herhangi bir şehrinde olabilir. Ancak o zaman görüşmeler dürüst geçebilir ve savaşı bitirebilir."

Haberin Devamı

Zelenskiy yaptığı açıklamada, "İşgalciler canlı olan her şeye karşı savaşıyorlar. Kreşleri, sivil yerleşim yerlerini, ambulansları, askeri nokta olmayan yerleşim yerlerini vuruyorlar" dedi.

Zelenskiy'nin danışmanı Podolyak da Rus heyetinin Gomel'e gitmesinin anlamsız olduğunu, ultimatoma değil diyaloğa açık olduklarını belirtti.