Dünya Sürekli aynı ismi tekrarlayan çocuk olay yarattı! Tüyler ürperten detayı anne buldu

Sürekli aynı ismi tekrarlayan çocuk olay yarattı! Tüyler ürperten detayı anne buldu

20.10.2022 - 19:26 | Son Güncellenme:

ABD'nin Ohio eyaletinde yaşayan Luke Ruehlman adlı çocuk konuşmayı öğrenir öğrenmez aynı ismi tekrarlamaya başladı. Bunun ardındaki sırrı araştıran anne ise tüyler ürperten bir gerçekle karşılaştı: Oğulları bir kadındı ve 29 yıl önce de bir yangında ölmüştü!

Sürekli aynı ismi tekrarlayan çocuk olay yarattı Tüyler ürperten detayı anne buldu

Derleyen: Betül Yasemin Keskin / Milliyet.com.tr - 'Reenkarnasyon', ölmüş bir kişiye ait ruhun yeniden başka bir bedende dünyaya gelmesi olarak tanımlanıyor. Dünya üzerinde de bu şekilde dünyaya geldiğini iddia eden kişi sayısı azımsanamayacak kadar fazla. Dönem dönem Türkiye'de de reenkarnasyon ile yeniden dünyaya geldiğini iddia eden kişiler ortaya çıksa da bu kez milyonlarca kişinin dikkatini çeken olay ABD'nin Ohio eyaletinde yaşandı. Ruehlman ailesi aylarca doğumunu bekledikleri oğullarına kavuştukları için çok mutlulardı. Ancak 2 yaşına geldiğinde Luke'da bazı farklılıklar olduğunu fark ettiler. Konuşmaya başladığı ilk günlerde Luke, anne ya da baba demek yerine "Pam" dedi. Bu herhangi bir dilde anne ya da baba anlamına gelmiyordu. Ailesi küçük oğullarının bu ismi neden sayıkladığını bilemiyor ve endişeleniyordu. Bu durumun peşine düşen Ruehlman ailesi bambaşka bir gerçeğin kapısını araladı ve ortada küçük oğullarıyla ilgili duyanlara hayret veren bir durum olduğunu gördü.

Haberin Devamı

Sürekli aynı ismi tekrarlayan çocuk olay yarattı Tüyler ürperten detayı anne buldu

'BEN ASLINDA PAMELA ADINDA BİR KADINDIM'

Ailesi başlarda bu durumu çok ciddiye aldı ancak Luke'un başka hiçbir şey söylememesi onların endişelerini dindirdi. Ancak yıllar sonra Luke bu ismi yeniden sayıklamaya başladı. İşler giderek karmaşık bir hâl alıyordu. Anne Erika Ruehlman oğluna Pam'ın kim olduğunu sorunca küçük Luke annesine dönüp şunları anlattı: 

"Ben önceden Pamela adında bir kadındım. Simsiyah saçlarım vardı, küpeler takardım ama bir gün yangında öldüm. Sonra Tanrı bir gün beni dünyaya yine gönderdi ve bir bebek olarak sizin yanınıza geldim. Bana Luke adını verdiniz."

Küçük oğlundan bu cümleleri duyan Erika Ruehlman ne yapacağını bilemedi. Anne, çevrelerinde 'Pam' adında bir kadının ölüp ölmediğini düşündü. Belki de çevrelerinde bu ada sahip olan hayatını kaybetmiş biri vardı ve oğullarının yanında bunu konuşmuş olabilirlerdi. Ancak Ruehlman ailesi bu ada ve özelliklere sahip kimseyi tanımıyordu.

İPUCUNU YİNE OĞLU VERDİ

Haberin Devamı

Erika Ruehlman oğlunun bu durumundan giderek endişe etti ve ABD'de Pamela adında yangında ölmüş birinin olup olmadığını araştırmaya başladı. Tam o günlerde Luke annesine ipucu olabilecek bir şey daha söyledi. Dediğine göre Luke, Pamela iken sık sık Chicago'daki ailesinin yanına gitmişti. Anne Ruehlman, oğlundan ipucunu alır almaz araştırmaya başladı ve yaptığı araştırmalar sonucunda da bir şey buldu. 1993 yılının Mart ayında Pamela Robinson adında Afro-Amerikan bir kadın Chicago'daki bir otelde çıkan yangından kaçmak için pencereden atlamış ve hayatını kaybetmişti. Erika Ruehlman oğlunun anlattıklarıyla yaşananları göz önüne aldığında hayrete düştü. Böyle bir şeyin nasıl mümkün olabileceğini düşünüp durdu. Aile bu olayın peşini bırakmadı ve 29 yıl önce hayatını kaybeden Pamela Robinson'ın ailesine ulaşmaya karar verdi.

Uzun uğraşlar sonunda aile Robinson'un yakınlarına ulaştı. Bu kez de başka detayları fark eden Ruehlman ailesini en çok hayrete düşüren şey Pamela ve oğulları Luke arasındaki akılalmaz benzerlikti. Luke ilginç bir şekilde Steve Wonder dinlemeyi seviyordu ve Pamela'nın hayranlık duyduğu sanatçı da Steve Wonder'dı. Pamela çok uzun yıllar klavye çalmıştı ne tesadüf ki Luke da klavye çalıyordu. Benzerlikler bu şekilde sıralanırken Ruehlman ailesi daha fazla hayret ediyor, içlerinde bulundukları bu durumu nasıl ifade edeceklerini bilemiyorlardı. Aile, küçük Luke'un 29 yıl önce ölmüş bir kadınla olan ilginç bağlantısını tüm detaylarıyla anlatmaya karar verdi ancak Pamela'nın ailesi buna sıcak bakmadı.

Haberin Devamı

Sürekli aynı ismi tekrarlayan çocuk olay yarattı Tüyler ürperten detayı anne buldu

TELEVİZYONA ÇIKIP TÜM DÜNYAYA ANLATTILAR

Kısa bir süre sonra Ruehlman ailesi küçük oğullarının anlattıklarını ve sonrasında yaşananları ABD'de yayınlanan "Çocuğumun İçindeki Hayalet" adlı bir televizyon programında anlatmaya karar verdi. Programın çekimleri sırasında Luke'un hikayesini araştıran ekip, içlerinde Pamela Robinson'un da olduğu birkaç tane kadının fotoğrafını çıkardı. Luke'un yanına geldiler ve ona fotoğrafları gösterdiler. Luke ise Pamela'nın fotoğrafını işaret ederek şu cevabı verdi:

"Bu kadınları tanımıyorum ama bu fotoğrafın çekildiğini anı hatırlıyorum."

Böylece Luke Pamela'nın hiç görmediği fotoğrafını işaret ederek kafalardaki soru işaretlerini daha da cevaplanamaz hale getirdi. Programdan sonra küçük Luke Ruehlman ve Pamela Robinson'un hikâyesi kitlelere ulaştı. Sosyal medyayı çalkalayan bu olay için kimileri "Reenkarnasyonun en büyük örneklerinden biri" derken kimileri daha 'gerçekçi' yorumlar yapmayı tercih etti. Luke Ruehlman ise bu olaydan sonra Pamela Robinson'ın adını daha az söylerhâle geldi ve kendisine sorulan soruları cevaplamak istemediğini iletti.