Dünya Tekne kazasında ölümden döndü, yaşadığı mucizeyi anlattı! 'Beni kocamın söylediği sözler kurtardı'

Tekne kazasında ölümden döndü, yaşadığı mucizeyi anlattı! 'Beni kocamın söylediği sözler kurtardı'

01.01.2023 - 11:48 | Son Güncellenme:

Meksika'ya giden çiftin rüya gibi başlayan tatili kısa süre içinde kâbusa dönüştü. Hayatlarının en unutulmaz tatilini geçiren Armitage çiftinin başına gelenler herkesin kanını dondurdu. Ölümün kıyısından mucizevi bir şekilde kurtulan kadının anlattıkları uzun yıllar hatırlanmaya devam edecek.

Tekne kazasında ölümden döndü, yaşadığı mucizeyi anlattı Beni kocamın söylediği sözler kurtardı

Milliyet.com.tr - Lüks bir tatil yapmak üzere Meksika'ya yol aldıklarında başlarına geleceklerden habersizlerdi. 37 yaşındaki İngiliz yoga eğitmeni Amor Armitage ve hayatını dublörlük yaparak kazanan 5 yıllık kocası, bir süredir ayrı kalmalarının acısını lüks bir tatille çıkartmanın peşindeydi. Chase Armitage bir süredir yeni görev aldığı filmin çekimleri için ABD'deydi. Haftalar öncesinden planladıkları lüks tatil için Meksika'nın Cozumel adasını seçen ikili, Karayipler'in ortasındaki adanın muhteşem doğasının tadını çıkartmak, birbirlerine ayıramadıkları zamanı telafi etmek ve unutulmaz bir tatil yaşamak istiyordu. Armitage çifti için Meksika tatili gerçekten unutulmaz olacak, rüya gibi başlayan tatil çok kısa bir süre içinde korku filmlerini aratmayacak cinsten bir kâbusa dönüşecekti.

Haberin Devamı

Tekne kazasında ölümden döndü, yaşadığı mucizeyi anlattı Beni kocamın söylediği sözler kurtardı

'SANKİ BİR RÜYADA GİBİYİM'

Yoga eğitmeni Amor Armitage, kocasıyla birlikte aralık ayının ortalarında çıktıkları tatilde yaşadıklarını internette paylaşmaya başlamıştı. Yoga eğitmenlerinin sıklıkla takip ettiği bir internet sitesinde Cozumel tatilinin detaylarını paylaşan Armitage, 17 Aralık tarihindeki bir paylaşımında şunları yazacaktı:

"Beni en çok suya dalışımız heyecanlandırıyor. Vatozlar, resif köpek balıkları ve dev bir deniz kaplumbağayla karşılaştım şu ana kadar. Yaşadığım şeyler çok büyülü. Sanki bir rüyada gibiyim."

'KAPTAN BENİ GÖRMEDİ'

Ancak bu paylaşımdan kısa bir süre sonra işler 37 yaşındaki yoga öğretmeni için hiç de iyiye gitmeyecekti. Kendini bir anda büyük bir kâbusun içinde bulan Armitage, yaşadığı keyifli anları meslektaşlarıyla paylaştıktan hemen sonra kendini soğuk sulara attı. Uzun bir süre denizin tadını çıkartan Armitage, bir süre sonra üşümeye başlayınca kocasıyla birlikte kaldıkları teknenin yanına doğru yüzmeye başladı.

Haberin Devamı

Teknenin merdivenine yaklaşan yoga öğretmeni bir anda kendini bir korku filmi sahnesinde buldu. O anı "Teknede müzik çalıyordu ve kaptan bana bakmıyordu. Beni fark etmemişti. Merdivene tutunup paletlerimden birini çıkartmaya çalışırken birden tekne hareket etmeye başladı" diye anlatan Armitage bu andan sonra ise adeta cehennemi yaşadı.

Tekne kazasında ölümden döndü, yaşadığı mucizeyi anlattı Beni kocamın söylediği sözler kurtardı

KENDİNİ PERVANENİN KARŞISINDA BULDU

Kaptanın kendisini fark etmemiş, tekne o henüz merdivenlerdeyken hareket etmeye başlamıştı. Dengesini kaybeden 37 yaşındaki kadın bir anda kendini teknenin pervanesinin tam karşısında buldu. Pervane tüm gücüyle çalışıyor, yoga öğretmeni ise canından olmamak için tüm kuvvetiyle merdivenlere doğru yüzmeye çalışıyordu.

Ciddi şekilde yaralanmamak için adeta ölüm kalım savaşı veren kadın içgüdüsel olarak çığlık atsa da içinde olduğu korkunç durum yüksek sesli müzik yüzünden neredeyse kimse tarafından fark edilemiyordu.

Armitage, kendisine bir asır gibi gelen o anlarda ciddi şekilde yaralandı. Teknenin pervanesinin karnına, cinsel organına ve bacaklarına çarpması yüzünden ciddi şekilde yaralanan yoga öğretmeninin neredeyse vücudundaki her yer kesikler içindeydi. Ancak talih onunla olacak, tam da umudunu kaybetmeye başladığı anda gerçekleşen mucizeyle ölümün kıyısından dönecekti.

EŞİNİ O HALDE GÖRÜNCE ŞOKA GİRDİ

Kendisini fark eden kişi 5 yıllık kocası Chase Armitage oldu. O esnada su altında tüplü bir dalış yapan adam, olağan dışı bir hareketlilik sezdi ve kısa bir zaman içinde denizin yüzeyinde birilerinin normalin dışında tepkiler verdiğini fark etti. Kaptanın dikkatsizliği yüzünden ölümle buruna buruna gelen eşi o esnada pervaneden kurtulmaya çalışıyor ve tüm gücüyle kolları ve bacaklarıyla merdivene doğru yüzmeye çalışıyordu.

Haberin Devamı

Dalışı sonlandırıp yüzeye çıkmaya karar veren ve yardıma ihtiyacı olduğunu düşündüğü kişiye doğru yönelen adam, karşısındaki kişinin 5 yıllık eşi olduğunu fark ettiğinde ise büyük bir şok yaşadı.

Hızlıca onu pervanenin çevresinden uzaklaştıran adam, eşinin vücudundaki kesikleri gördüğünde ise dehşeti yaşadı. Kadının vücudunun neredeyse tamamı kanlar içindeydi. Çok fazla kan kaybeden ve derhal hastaneye kaldırılan kadın 4 saatlik bir operasyon geçirdi. Ameliyat sonrası özel bir odaya alınan kadın, özellikle sol bacağını düzgün hareket ettiremese de ayak parmaklarının his kaybı yaşamaması doktorlara umut veriyor.

Tekne kazasında ölümden döndü, yaşadığı mucizeyi anlattı Beni kocamın söylediği sözler kurtardı

"O ANDA 'SENİ SEVİYORUM' DEDİĞİ İÇİN GÜVENDE HİSSETTİM"

"Tamamen iyileşebilme ihtimalim var" diyen kadın, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Vücudum sanki sakatlanmış gibiydi. Hem çok büyük bir acı duyuyordum hem de hiçbir şey hissetmiyordum. Sanki bu dünyaya ait değildim." Haftalarca hastanede kalan İngiliz kadına en büyük destek veren onu hayata döndüren kocası Chase Armitage'den başkası değildi.

Amor Armitage, eşi için, "O anda öleceğimden korkmaya başlamıştım. Saniyelerle yarışıyordum. Fakat kocam çok soğukkanlıydı ve sadece gücünü kullanıp bana yardımcı olmadı, aynı zamanda bana 'Seni Seviyorum' diyerek sevgisini hatırlattı ve kendimi güvende hissetmemi sağladı. Beni kocam ve onun sevgi dolu sözleri kurtardı. Hayatta olduğuma inanamıyorum. Meleğim Chase olmasaydı bugün yaşamıyor olurdum" diye konuştu.