Dünya Trump’ın tartışmalı ses kaydı ortaya çıktı!

Trump’ın tartışmalı ses kaydı ortaya çıktı!

28.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD medyasında, eski başkan Donald Trump’ın, Beyaz Saray’dan ayrıldıktan sonra gizli bir belgeyi sakladığını kabul ettiğine ilişkin bir ses kaydı ortaya çıkarıldı.

Trump’ın tartışmalı ses kaydı ortaya çıktı

İlk olarak CNN’de yayımlanan kayıtta, Trump’ın belgeleri karıştırdığı ve “Bu son derece gizli” dediği duyulurken, söz konusu kaydın, Trump’ın, eski genel sekreteri Mark Meadows’un anıları üzerinde çalışan kişilere Temmuz 2021’de verdiği röportajın bir parçası olduğu söylendi. Bunun, federal savcıların eski başkana yönelik iddianamelerinde atıfta bulundukları ses kayıtlarından biri olduğu da öne sürülüyor. Trump kaydın başlangıcında, “İran’a saldırmak istediğimi söyledi. Müthiş değil mi?” derken, devamında da, “Büyük bir kağıt yığınım var, bu şey şimdi ortaya çıktı. Bak. Başkan olarak gizliliği kaldırabilirdim. Şimdi yapamam biliyorsun ama bu hala bir sır” sözleri duyuluyor.

Haberin Devamı

Trump, geçen hafta Fox News ile yaptığı bir röportajda, gizli belgeleri yetkisiz kişilere gösterdiğini reddetmişti.

Biden’dan ilginç şaka

ABD Başkanı Joe Biden, “Birçok devlet sırrını ve paylaştığımız önemli şeyleri sattım” şakasıyla dikkat çekti. Biden, geçtiğimiz günlerde Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve ABD’li teknoloji şirketlerinin CEO’larıyla iki ülke arasındaki teknolojik kalkınmayı güçlendirmek amacıyla bir araya geldi. Toplantıdaki konuşmasına şaka yaparak başlayan Biden, “Sadece teşekkür ediyordum. Neyse. Siz olmadan başladım. Birçok devlet sırrını ve paylaştığımız önemli bilgileri sattım” dedi. Toplantıya katılanlar bu şakaya gülerken, Biden daha sonra, “Şaka bir yana. Biz buraya dünya çapındaki insanlarımızın hayatlarını değiştirmek amacıyla yeni teknolojiler geliştirmek ve tasarlamak için geldik” ifadelerini kullandı.