Dünya Twitter’ın katili mi yoksa bir tuzak mı?

Twitter’ın katili mi yoksa bir tuzak mı?

08.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Twitter, Meta’nın yeni uygulaması “Threads”in kendilerinden kopya edildiği iddiasıyla dava tehdidinde bulundu. Threads hesaplarını silince Instagram profillerini de kaybedeceklerini öğrenenler ise “Bu bir tuzak” diyerek tepki gösterdi.

Twitter’ın katili mi yoksa bir tuzak mı

ABD’li sosyal medya devi Meta’nın Twitter’a rakip “Threads” uygulaması, çarşamba günü açıldıktan sonraki ilk 24 saatte 50 milyon kullanıcıya ulaşarak, 100 milyon gönderi gördü. Twitter ise bu hızlı yükselişe “dava tehdidiyle” karşılık verdi. Twitter’ın avukatı Alex Spiro, Meta’nın CEO’su Mark Zuckerbeg’e gönderdiği bir mektupla Meta’nın “Twitter’ın ticari sırlarını ve diğer fikri mülkiyet haklarını sistemli, bilinçli ve hukuk dışı bir şekilde zimmetine geçirdiğini” öne sürdü.

Haberin Devamı

Ayrıca mektupta Meta, “Twitter’ın ticari sırlarına ve diğer gizli bilgilere erişimi olan” onlarca eski Twitter çalışanını işe almakla suçlandı. Twitter’ın sahibi Elon Musk da paylaştığı tweet’te mektuba atıfta bulunarak “Rekabet iyidir, kopya çekmek ise kötüdür” dedi.

Meta’nın iletişim direktörü Andy Stone ise bu suçlamalara “Threads mühendislik ekibindeki hiç kimse eski bir Twitter çalışanı değil” yanıtını verdi. ABD telif hakkı yasasının fikirleri kapsamadığına dikkat çeken uzmanlarsa anlaşmazlık mahkemeye taşınırsa, Twitter’ın fikri mülkiyetin çalındığını kanıtlamasının gerektiğini söyledi.

Twitter’ın katili mi yoksa bir tuzak mı

‘giriş var çıkış yok’

Twitter’ın “katili” olarak görülen Threads’e büyük ilgi olsa da binlerce kullanıcı, platformdaki yeni hesaplarının Instagram hesaplarıyla bağlantılı olduğunu öğrenince şoke oldu. Threads’teki hesabını silmek istediğinde Instagram profilinin de yok olacağını sonradan öğrenen bir kullanıcı, Meta’nın kendilerine “tuzak” kurduğunu öne sürdü. Bir diğer kullanıcıysa Threads’ten çıkmanın “büyük” bir bedelinin olduğunu belirterek uygulamaya kaydolmama çağrısı yaptı ve “platforma giriş var çıkış yok” eleştirisinde bulundu. Instagram’ın başkanı Adam Mosseri, eleştiriler üzerine, Threads hesabını silen kullanıcıların Instagram hesabının yok olmasıyla ilgili sorunu çözmek için bir yol aradıklarını açıkladı.