Dünya Uçak, tren, otobüs, kamyon hiçbiri onu öldüremedi! Sonunda büyük ikramiyeyi kaptı

Uçak, tren, otobüs, kamyon hiçbiri onu öldüremedi! Sonunda büyük ikramiyeyi kaptı

01.05.2023 - 08:30 | Son Güncellenme:

Uçak, tren, otobüs, kamyon... Hayatı boyunca tam 7 kez ölümle burun buruna geldi, her defasında ufak sıyrıklarla yoluna devam etti. En sonunda ise piyangodan vuran büyük ikramiyenin sahibi oldu! 'Dünyanın en şanslı şanssız insanı' olarak anılan adamın başına gelenler 'Bu kadar da olmaz' dedirtiyor.

Uçak, tren, otobüs, kamyon hiçbiri onu öldüremedi Sonunda büyük ikramiyeyi kaptı

Derleyen: Zeynep Dilara Akyürek / Milliyet.com.tr - Hayat yolculuğumuz sırasında kimi zaman şanslı kimi zaman ise şanssız zamanlardan geçiyoruz. Bazılarımız ise doğdukları günden beri türlü şanssızlıklara rağmen pes etmeden yaşamaya devam ediyorlar. O hem şanssız hem de şanslı isimlerden biri de Frane Selak. 14 Haziran 1929'da Hırvatistan'da dünyaya gözlerini açan Selak, yaşamı boyunca birçok şanssızlık yaşadı. Yaşadığı türlü tuhaf olay yüzünden hayatta kalma şansı yüzde 1'den bile daha az görülen Selak'ın her defasında şansı sayesinde kötü olaylardan sıyrılması ise herkesi hayrete düşürecek cinsten. Çocukluğundan beri türlü badireler atlatan ve her defasında hayatına devam eden Selak, çocukluğundan beri türlü zorluklar çekse de hayatının dönüm noktası 33 yaşındayken yaşadığı bir tren kazası oldu. Bu tren kazasından sonra Selak için artık hiçbir şey eskisi gibi olmadı.

Haberin Devamı

Uçak, tren, otobüs, kamyon hiçbiri onu öldüremedi Sonunda büyük ikramiyeyi kaptı

BİNDİĞİ TREN RAYDAN ÇIKIP NEHRE UÇTU

Takvimler 1962 yılını gösterdiğinde 33 yaşındaki Selak Frane bir tren yolculuğu yapmak üzere yol çıktı. Bindiği trende aslında her şey yolunda gidiyordu. Fakat dakikalar sonra bir anda her şey ters gitmeye başladı. İçinde bulunduğu tren raydan çıkan Selak, ölümle burun buruna geldi. Toplamda 18 kişi kaza sırasında kendisiyle birlikte bir nehre uçtu. Kazadan bir tek o kurtuldu. Diğer 17 kişi vücutlarına aldığı ölümcül darbeler ya da hipotermi gibi sebeplerle yaşamlarını yitirdi.

Selak, kısa zaman içinde ülkesinde geniş yankı uyandıran bu kazadan sonra 'Dünyanın en şanslı şanssız adamı' olarak anılmaya başlandı. Üstelik kendisi için uygun görülen bu lakap ilerleyen dönemlerde başka şanssızlıkları ve şansları doğuracaktı.

Haberin Devamı

UÇAK KAZASINDAN DA SADECE O KURTULDU

Tren kazasından tam bir yıl sonra Frane Selak bu kez bir uçak yolculuğu yapmaya hazırlanıyordu. Bu yolculuk hayatının ilk ve aynı zamanda tek uçak yolculuğu olacaktı. Annesi rahatsızlandığı için hızlıca bir uçak bileti alan Selak, onu bir kez daha ülke gündemine taşıyacak bir başka kazanın göbeğinde olduğunu henüz bilmiyordu. Sorunsuz başlayan uçuş sırasında bilinmeyen bir nedeniyle kabin basıncı düştü ve çıkış kapısının kopması sonucunda uçağın dengesi bozuldu. Kapının hemen yakınında oturan Selak şanslıydı. Kapıdan dışarı fırlayan Selak, şans eseri bir saman yığının üzerine düştü. Ancak kendisiyle birlikte aynı uçuşta yer alan diğer yolcular onun kadar şanslı değildi. Düşen uçakta tam 19 kişi hayatını kaybetti.

Sadece bir yıl içinde tam 2 ölümcül kazadan kurtulan tek kişi olan Selak artık ülkesinde birçok kişi tarafından tanınan bir isme dönüşmüştü. Üstelik henüz Selak'ın başına gelecek olanlar sadece bu 2 kazadan ibaret değildi. Hayatı boyunca tam 7 büyük kazadan kurtulan Selak'ı 5 büyük kaza daha bekliyordu.

Uçak, tren, otobüs, kamyon hiçbiri onu öldüremedi Sonunda büyük ikramiyeyi kaptı

TREN VE UÇAKTAN SONRA BU DEFA OTOBÜS

33 yaşında tren, 34 yaşında ise uçak kazasında sağ kalan tek kişi olan Frane Selak, ikinci kazadan 3 yıl sonra yani 1966 yılında bindiği bir otobüsle bir kez daha ölümle burun buruna geldi. Bindiği otobüs yoldan çıkarak nehre uçtu. Koltuğundan fırlayan Selak kazayı sadece küçük sıyrık ve morluklarla atlattı. Yüzerek kıyıya çıkan Selak'ın içinde bulunduğu otobüs enkaza dönmüş, kendisiyle birlikte nehre uçan yolculardan 4'ü boğularak yaşamını yitirmişti. Selak'ın kontrolü dışında gelişen bu 3 kazaların her birinde sağ çıkması artık onu iyiden iyiye tedirgin etmeye başlamıştı. Üstelik onun 'şanslı şanssızlığı' sadece toplu taşıma araçlarıyla sınırlı değildi. Yaşadığı 4'üncü büyük tehlike onu kendi aracında seyir halindeyken buldu.

Haberin Devamı

HAFİF SIYRIKLARLA KURTULDU

Son kazadan 4 yıl sonra bu kez takvimler 1970 yılını gösteriyordu. Seyir halinde olduğu esnada aracı alev alan Selak, yakıt deposu patlamadan sadece saniyeler önce yanan arabayı terk etmeyi başardı ve hayatta kaldı. Üstelik kendi aracıyla yaptığı tek kaza bu da değildi. Yine tam 3 yıl sonra bu kez arabasının motoruna arızalı bir yakıt pompasından sıcak yağ döküldü. Aracın hava deliklerinden çıkan alevler saçlarını tutuşturdu. Saçları bu olayda tamamen yanan Selak, vücudunun başka bir yerinden yaralanmadı ve 5'inci kez sağ kalmayı başardı.

1995 yılına geldiğinde ülkesinin başkenti Zagreb'te yoldan karşıya geçtiği esnada bir otobüse çarparak hafif şekilde yaralanan Selak, son yaşadığı büyük kazayı ise aracında tehlikeli bir virajda karşılaştığı Birleşmiş Milletler kamyonuyla yaşadı. Kamyonla kafa kafaya çarpışmaktan son anda kurtulan Selak bu olaydan da bir önceki kazasında olduğu gibi hafif sıyrıklarla kurtuldu.

Haberin Devamı

PİYANGODAN BÜYÜK İKRAMİYE KAZANDI

Tam 7 kez ölüm tehlikesi atlatan Selak'ın yaşadığı kazalar ve mucize kurtuluşları artık Hırvatistan'daki herkes tarafından şaşkınlıkla takip edilen bir duruma dönüşmüştü. Hayatı boyunca birçok kez şanssızlıklarla karşı karşıya kalan, ancak her defasında ufak tefek sıyrıklarla bu kazalardan sağ çıkan Selak, 73'üncü doğum gününden hemen sonra o güne dek karşılaştığı tüm belaları unutturacak kadar şoke edici bir an yaşadı.

Uçak, tren, otobüs, kamyon hiçbiri onu öldüremedi Sonunda büyük ikramiyeyi kaptı

Piyangodan tam 900 bin euro (yaklaşık 19 milyon 478 bin TL) değerinde bir ikramiye kazanan Selak, bu parayla 2 ev ve 1 tekne satın aldı, bir de üzerine tam beşinci kez dünyaevine girdi. Hayatının son yıllarında piyangodan kazandığı parayı ailesiyle paylaşmaya karar veren Selak, 2016 yılında 87 yaşındayken hayatını kaybetti.

Yaşadığı tüm şanslı şanssızlıklar sayesinde ülkesi haricinde dünya çapında da tanınan Selak, tam 7 kez ölüm tehlikesi atlattıktan sonra piyangodan büyük ikramiye kazanan 'Dünyanın en şanslı şanssız adamı' olarak günümüzde anılmaya devam ediyor.