Dünya Ukraynalı ünlü tenisçi savaşmak için Türkiye'den ayrıldı! 'Oturup izleyemezdim'

Ukraynalı ünlü tenisçi savaşmak için Türkiye'den ayrıldı! 'Oturup izleyemezdim'

19.03.2022 - 11:10 | Son Güncellenme:

Ukrayna'da ülkesini savunmak için silahlanan sporcu ve sanatçıların sayısı artıyor. CNN'e konuşan teniste dünyanın eski 13 numarası Dolgopolov da savaşa katılmak için bavullarını toplayarak ülkesine döndü ve ilk iş eski bir ordu personelinden silah kullanma eğitimi aldı.

Ukraynalı ünlü tenisçi savaşmak için Türkiyeden ayrıldı Oturup izleyemezdim

Ülkelerini savunmak için savaşan Ukraynalı sporcular arasında boks şampiyonları Oleksandr Usyk ve Vasiliy Lomachenko ile boks efsaneleri Klitschko kardeşler ve Kiev Belediye Başkanı Vitali var. 33 yaşındaki eski dünya 13'üncüsü Dolgopolov, "Burada kalan birçok sivil var, yaşlılar, çocuklar hala burada" diye ekledi.

Haberin Devamı

Rusya Ukrayna'yı işgal etmeye başladığında, eski profesyonel tenisçi Alexandr Dolgopolov annesiyle Türkiye'ye gelmişti ama çok geçmeden savaşa katılmak için memleketi Ukrayna'ya dönmeye karar verdi. , başarılı bir kariyerin ardından geçen yıl emekli oldu. Cuma günü CNN'e verdiği demeçte Dolgopolov, "Burası benim evim. Ülkede kalıp yardım eden birçok sporcu, şarkıcı gördüm, öyleyse ben neden burada olmayayım?" ifadelerini kullandı.

'ÖLDÜRMEK VEYA ÖLMEK KONUSUNDA ŞÜPHELERİM VARDI'

Dolgopolov, yolculuğa hazırlanırken öldürmeye veya ölmeye hazır olup olmadığı konusunda şüpheleri olduğunu söyledi. Ancak Rusya sivil altyapıyı hedef almaya başladığında, "Bu artık her Ukraynalının işi haline geldi. İnsanlar vurulurken oturup izleyemezsin" dedi.

Haberin Devamı

Ukraynalı ünlü tenisçi savaşmak için Türkiyeden ayrıldı Oturup izleyemezdim

Emekli tenisçi, bu duygunun Ukrayna'da güçlü bir şekilde hissedildiğini bu yüzden Rusya'nın bu kadar güçlü bir direnişle karşı karşıya olduğunu söyledi ve şunları ekledi: "Buradaki hemen hemen her erkeğin bir silah alıp savaşmaya hazır olduğunu anlamalısınız. Bu kadar motive olmuş insanlara karşı nasıl savaşırsınız?"

'ESKİ BİR ORDU PERSONELİNDEN SİLAH EĞİTİMİ ALDIM'

Eursporta'a da konuşan Dologopolov, silahlanma sürecini şöyle anlattı: İlk günlerde ülke dışında kalırsam daha çok fayda sağlayabileceğimi düşündüm. Açıkçası savaşacak ilk insan ben değildim. Ve birkaç gün sonra, işler oturduğunda mücadele gösterdi ki iyi durumdayız. Ben de geri dönmeyi planlamaya başladım. Silah kullanma konusunda fikrim yoktu. Bu yüzden bir atış yeri buldum ve eski bir ordu personeli bana beş-altı günde silah kullanmayı öğretti. Bu yüzden şimdi silah kullanmak konusunda rahatım. Atış yapabiliyorum. Mükemmel değil tabii ki ama görürsem birini vurabilirim. Kendime daha çok güveniyorum.”

 

FEDERER'İ ELEYEN ÜNLÜ TENİSÇİ DE DEVRİYE GEZİYOR

Bir dönem Roger Federer'i Wimbledon'da eleyerek adını dünyaya ezberleten Ukraynalı tenisçi Sergiy Stakhovsky de savaşmak için silahlanan bir başka Ukraynalı sporcuydu. Stkahovsky, Kiev'in ünlü Bağımsızlık Meydanı'nda devriye geziyor.

Haberin Devamı

Ukraynalı ünlü tenisçi savaşmak için Türkiyeden ayrıldı Oturup izleyemezdim

Kariyerinde dünya klasmanında 31'inci sıraya kadar yükselen başarılı tenisçi, tarihi Wimbledon Tenis Turnuvası'ndan neredeyse dokuz yıl sonra elinde silahla Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki ünlü bağımsızlık Meydanı'nda fotoğraflanmıştı.