Dünya Füzeyle vurulan tanktan son anda kurtuldu! Rus zırhlılarına pusu görüntüleri yayınlandı

Füzeyle vurulan tanktan son anda kurtuldu! Rus zırhlılarına pusu görüntüleri yayınlandı

18.03.2022 - 11:56 | Son Güncellenme:

Kiev'in kuvvetleri Putin'in güçlerine direnmeye devam ederken, Ukrayna'nın tanksavar füzelerinin vurduğu bir tanktan atlayarak kurtulan Rus askerinin görüntüleri yayınlandı. Saldırılarda en az bir Rus askeri ölürken, ikinci bir videoda ise paniğe kapılan Rus askeri aracının yoldan çıkarak telefon direğine çarptığı görüldü.

Kuşatma altındaki Mariupol ve Harkiv kentlerinde geçtiğimiz günlerde kaydedilen iki ayrı videoda Rus askeri araçlarının pusuya düşürüldüğü görülüyor. Çatışmaların en yoğun yaşandığı bu iki kentteki pusu görüntüleri Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından paylaşıldı.

Haberin Devamı

KÖŞEYİ DÖNDÜKTEN SANİYELER SONRA VURULDU

Füzeleri hedeflere yönlendirmek için kullanılan bir drone tarafından çekilen ilk videoya ait görüntülerde, Rus tankının Mariupol'un bir yerleşim bölgesinde dört şeritli bir yolda ilerlediği görülüyor. Araç bir kavşakta köşeyi döndükten saniyeler sonra, tankın arkasında bir patlama oldu ve saldırı tankı kıl payı kaçırdı.

Füzeyle vurulan tanktan son anda kurtuldu Rus zırhlılarına pusu görüntüleri yayınlandı

Önünde Rus askeri aracı olduğunu gösteren büyük beyaz bir 'Z' harfi bulunan tank, patlamanın ardından hızla durdu. Ancak bu hamle onu Ukrayna kuvvetleri için kolay bir hedef haline getirdi. İkinci bir saldırı tankın tepesini doğrudan vurdu ve araç alevler içinde infilak etti.

Füzeyle vurulan tanktan son anda kurtuldu Rus zırhlılarına pusu görüntüleri yayınlandı

SALDIRILAR ESNASINDA KAPAĞI AÇARAK TANKTAN ATLADI

Saldırıdan kaçmak için umutsuz bir girişimde bulunan Rus birlikleri, tankı caddede geri döndürmeye çalıştı ancak üçüncü saldırı da hedefine ulaştı. Bu sırada aracın içindeki Rus askerler araçtan kaçmaya çalıştı. Görüntülerde kapağın açıldığı ve delikten çıkan dumanlar görülüyor. Ancak saldırı devam etti, dördüncü bir füze tankın tam üstüne indi ve kaçmaya çalışan Rus askerlerinden en az birini öldürdü. İkinci bir askerin araçtan inip sokağa atladığı, silah arkadaşının cesedinin yanından geçtiği ve bir başka saldırıdan kıl payı kurtulduğu görüldü.

Haberin Devamı

Füzeyle vurulan tanktan son anda kurtuldu Rus zırhlılarına pusu görüntüleri yayınlandı

RUS ASKER KENDİNİ SÜRÜYEREK UZAKLAŞTI

Ukrayna kuvvetleri, tanksavar güdümlü füzeler (ATGM'ler) kullanarak, tank yerine kaçan askeri hedef aldı. Rus asker yere atladı. Hayatta kalan asker, patlamaların arasında kendini tanktan uzağa sürüklemeyi başardı. Rus askerin akıbeti bilinmiyor. Duman dağılırken insansız hava aracı görüntüleri, enkazın arasında yola saçılmış bir ceset ve tankın için için yanan enkazını gösterdi.

İKİNCİ VİDEO: SALDIRIYA UĞRAYAN ARAÇ KONTROLÜNÜ KAYBETTİ

İlk videoda olduğu gibi, bu sefer Harkiv'de ana yoldan geçen bir Rus askeri birlik taşıyıcıs, araca pusu kuran Ukraynalı askerin kask kamerası tarafından görüntülendi. Ukrayna askeri, Rus kamyonunun geçeceği yere yakın bir yerde pozisyon aldı.

Füzeyle vurulan tanktan son anda kurtuldu Rus zırhlılarına pusu görüntüleri yayınlandı

Yine, araç bir köşeyi döndükten kısa bir süre sonra bir füze atışıyla vuruldu. Saldırı ayrıca, roket tarafından vurulan aracın arkasında birkaç askeri gösteren bir insansız hava aracı tarafından da görüntülendi. Saldırı karşısında şoke olan askerler, yoldan çıkmaya başlayan kamyonun arkasında kapaklandı ve araç telefon direğine çarptı. Saldırıda kaç kişinin yaralandığı netlik kazanmazken, görüntüler Rus askerleri personel taşıyıcı araçtan çıkmadan önce kesildi.

Haberin Devamı

Füzeyle vurulan tanktan son anda kurtuldu Rus zırhlılarına pusu görüntüleri yayınlandı

444 TANK, 1435 ZIRHLI ARAÇ, 43 HAVA SAVUNMA SİSTEMİ YOK EDİLDİ

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı'nın 17 Mart'ta yaptığı açıklamaya göre, Rus ordusundan 14 bin asker öldürüldü, 86 uçak, 108 helikopter, 444 tank, 1435 zırhlı araç, 201 top, 72 roketatar sistemi ve 43 hava savunma sistemi, 864 araç, 3 hafif sürat teknesi, 60 yakıt aracı ve 11 İHA imha edildi.