Dünya Washington Post: ABD Rusya'ya saldırının adresini verdi

Washington Post: ABD Rusya'ya saldırının adresini verdi

03.04.2024 - 13:19 | Son Güncellenme:

Amerikan gazetesi 'alışılmadık bir hamle' sözleriyle tanımladığı paylaşımda hayli özel bilgilerin Moskova'ya iletildiğini yazdı, Rusya'da 144 kişinin öldürüldüğü terör saldırısındaki gizem daha da büyüdü.

Washington Post: ABD Rusyaya saldırının adresini verdi

Amerikan Washington Post gazetesi, ABD'nin Rusya'yı, başkent Moskova'daki 'Crocus City Hall' konser salonunda düzenlenen ölümcül terör saldırısı gerçekleştirilmeden uyardığını yazdı.

Haberin Devamı

Habere göre, adının gizli tutulmasını talep eden ABD'li yetkililer, Washington'ın 22 Mart'ta düzenlenen ve 144 kişinin hayatını kaybettiği kanlı saldırının detaylarından haberdar olduğunu ayrıca Kremlin'i saldırının 'Crocus City Hall'da gerçekleştirileceği konusunda ikaz ettiğini aktardı.

Washington Post: ABD Rusyaya saldırının adresini verdi

ALIŞILMIŞIN DIŞINDA BİR KARAR

Yetkililer, ABD'nin diğer ülkeleri uyarma politikası olduğunu ancak bu kadar detaylı bilgi vermenin alışılmışın dışında bir karar olduğunun altını çizdi. Normal şartlarda tercih edilen politikaya da değinen yetkililer, ABD'nin istihbarat kaynaklarını riske atması ihtimali yüzünden detaylı bilgi sağlamadığını kaydetti.

ABD'nin Moskova Büyükelçiliği, 7 Mart'ta, bazı grupların 'Moskova'da konserler de dahil olmak üzere kalabalık alanları hedef almayı planladıklarına dair iddiaları incelediğini' belirterek, şehirde yaşayan ABD vatandaşlarına 48 saat boyunca kalabalık alanlardan uzak durmalarını tavsiye etmişti.

Haberin Devamı

Washington Post: ABD Rusyaya saldırının adresini verdi

RUSYA BİLGİ YETERLİ DEĞİL DEMİŞTİ

Öte yandan Rusya Dış İstihbarat Servisi Başkanı Sergey Narışkin, dün Moskova'da basına yaptığı açıklamada, ABD'nin Rusya'ya saldırıya ilişkin verdiği bilgileri 'çok genel ve suçluyu bulmaya yeterli olmayan' bilgiler olarak tanımlamıştı. Narışkin yanı sıra, Rusya'nın ABD'den aldığı bilgilerin ardından saldırının önlenmesi için gereken önlemleri aldığını savunmuştu.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi, ABD'nin Rusya'yı Moskova'da düzenlenmesi planlanan bir saldırı konusunda uyardığını açıklamıştı ancak saldırının hedefi ve detaylı yerine dair bilgi verildiğini belirtmemişti. Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby, konuya ilişkin Washington Post'a konuşmayı reddetti. Benzer şekilde Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov da, Washington Post'un konuya ilişkin sorularını cevaplamadı.