Dünya Yalnız turistlere İstanbul tavsiyesi

Yalnız turistlere İstanbul tavsiyesi

21.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yabancı turistlerin yorumlarına bakarak hazırlanan “Yalnız seyahat edenler için en iyi 20 Avrupa şehri” listesinde İstanbul üçüncü sırada yer aldı.

Yalnız turistlere İstanbul tavsiyesi

Macaristan merkezli havayolu şirketi Wizz Air, ABD merkezli online seyahat kuruluşu Tripadvisor’un sitesindeki turist yorumlarından yola çıkarak bir liste hazırladı.

Haberin Devamı

Liste, “Yalnız seyahat edenler için en iyi 20 Avrupa şehri” başlığını taşıyor. Değerlendirmenin birincisi Yunanistan’ın Rodos adası, ikincisi Hırvatistan’ın Split kenti oldu.

İstanbul ise Portekiz’in Faro şehriyle birlikte üçüncü sırada yer aldı. Tüm turistlerin gözdesi olduğu zannedilen Londra beşinci olurken, Paris ve Roma yüksek puan alamadıkları için kendilerine listede yer bile bulamadılar. 

EĞLENMEK İSTİYORLAR 

İstanbul için şöyle denildi:

“İstanbul turistlerin yüzde 67 oranındaki beğenisiyle beş yıldızlı puana sahip. Özellikle çok iyi performans sergileyen restoranların yüzde 71’i mükemmel puan aldı.”

İŞTE LİSTE

20 şehirlik liste ise sırasıyla şöyle: Rodos, Split, Faro, İstanbul, Floransa, Londra, Reykjavik, Sevilla, Valleta, Nice, Luzern, Varna, Riga, Brugge, Kaunas, Krakow, Bükreş, Prag, Budapeşte ve Roosendaal. Wizz Air yöneticisi Andras Rado, “Yalnız seyahat etmeyi seçenler, gittikleri yerlerin kendilerini eğlendirmesini istiyor. Yaptığımız listedeki şehirler buna uygun” dedi.