Dünya Zelenskiy meydan okudu! Putin'e flaş çağrı...

Zelenskiy meydan okudu! Putin'e flaş çağrı...

08.03.2022 - 08:42 | Son Güncellenme:

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna'da devam eden savaşa rağmen halen başkent Kiev’de kaldığını, kaçmadığını ve kimseden korkmadığını belirtti ve konuşmasında Putin'e meydan okudu.

Rusya'nın Ukrayna'ya işgal girişiminin üzerinden günler geçmesine rağmen şimdiye kadar 3 kere heyetler arası müzakereler yapıldı; ancak herhangi bir sonuç alınamadı. Rusya'nın, Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, ülkenin başkenti Kiev’de yer alan Bankova sokağındaki ofisinde olduğunu ve kimseden korkmadığının mesajını verdi.

Haberin Devamı

"EKMEK FABRİKASINI VURMAK İÇİN NASIL BİR İNSAN OLMAK GEREKİR?"

Zelenskiy açıklamasında, "Kiev'de kalıyorum. Bankova'dayım. Saklanmıyorum ve kimseden korkmuyorum. Bu savaşı kazanmak için ne kadar gerekiyorsa! Kiev'de akşam saatleri. Burası ofis. Pazartesi ağır geçen bir gün olarak söylerdik şimdi Ukrayna’da savaş var ve her gün Pazartesi sayılır. Biz hepimiz çalışma yerlerimizdeyiz. Bizim halkımız kendini silahsız olarak bile savunuyor. İşgalcilerden korkmayan her Ukraynalı kahramandır. Ruslar bizim korkmadığımızı anladılar. Ruslar ekmek fabrikasını vurdular bunu neden yaptılar? Ekmek fabrikasını vurabilmek için nasıl biri olmak lazım? İnsanlık koridoruna yönelik anlaşma vardı. Peki bu işe yaradı mı? Bunun yerine Rus tankları çalıştı. Koridor oluşturduğumuz caddeye mayınlar döşendi. Biz bu müzakereyi barışı sağlayana kadar tekrar yapacağız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

PUTİN'E MEYDAN OKUDU

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, Ukrayna Devlet Televizyonu’na yaptığı açıklamada önemli ifadeler kullandı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin doğrudan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek istediğini ifade eden Kuleba, "Zelenskiy ile Putin arasında uzun zamandır doğrudan bir görüşme istiyoruz, çünkü hepimiz nihai kararları onun verdiğini anlıyoruz, özellikle şimdi. Zelenskiy, Putin ile doğrudan görüşme dahil hiçbir şeyden korkmuyor. Putin de korkmuyorsa toplantıya gelsin, otursunlar konuşsunlar" ifadelerini kullandı. Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun girişimleriyle Antalya’da, 10 Mart tarihinde düzenlenmesi planlanan "Demokrasi Forumu’nda", Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşeceğini hatırlatan Kuleba, "Bir kez daha vurgulamak istiyorum. Sayın Lavrov ciddi konuları konuşmaya hazırsa bende hazırım" dedi.