Dünya Zelenskiy'den dünyaya çağrı: 'Acil yardıma ihtiyacımız var'

Zelenskiy'den dünyaya çağrı: 'Acil yardıma ihtiyacımız var'

22.02.2022 - 13:19 | Son Güncellenme:

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, dünyaya çağrıda bulunarak acil olarak yardıma ihtiyaçları olduğunu ifade etti

Zelenskiyden dünyaya çağrı: Acil yardıma ihtiyacımız var

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, dünyaya çağrıda bulunarak acil olarak yardıma ihtiyaçları olduğunu ifade etti. Zelenskiy ayrıca, "Rusya ile tamamıyla diplomatik ilişkilerin kesilmesi değerlendiriyoruz." açıklamasında bulundu. Zelenskiy, "Savaş olmayacağına ve gerilimin genele yayılmayacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ulusa sesleniş konuşması gerçekleştiren Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, "Acil yardıma ihtiyacımız var. Büyük bir trajedi ile karşı karşıyayız. Artık ne yapmalıyız, sadece bakmalı mısınız yoksa bize yardım mı etmelisiniz? NATO'da olup olmamamız fark etmez, bize yardımcı olmalısınız. Bugün sadece Ukrayna değil, tüm Avrupa bir tehditle karşı karşıya. Bizim askerlerimiz yarın sizi de koruyacak." dedi.

"BURADA BÜYÜK BİR KRİZ YAŞANIYOR"

"Bizim sınırımızdaki tehdit tüm Dünya için tehdittir" diyen Zelenskiy, "Rusya'nın Ukrayna'da tam kapsamlı bir işgali durumunda sıkıyönetim uygulayacağız. Rusya ile tamamıyla diplomatik ilişkilerin kesilmesi değerlendiriyoruz. Yarın Moldova, Litvanya, tüm Avrupa tehdit altında olabilir. Ukrayna sadece barış istiyor ancak her ihtimale hazırlanıyoruz. Rusya'nın Luhansk ve Donetsk'i tanıması Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'ya saldırısı için daha fazla temel oluşturuyor. Yaptırımlar Kuzey Akım 2 hattının tamamen kapatılmasını içermeli" diye konuştu.