Ege 20 bin aileye 20 milyonluk destek

20 bin aileye 20 milyonluk destek

03.12.2023 - 00:15 | Son Güncellenme:

Büyükşehir, ihtiyaç sahibi 20 bin 139 ailenin İzmir Şehir Kart’larına 1000’er liralık beslenme çantası desteği ödemesi yaptı. Böylece hem çocukların ihtiyaçları giderildi hem de yerel esnaf kazandı.

20 bin aileye 20 milyonluk destek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, hayata geçirdiği “beslenme çantası” desteği ailelerin yüzünü güldürüyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın yaptığı incelemeler neticesinde tespit edilen, 6-14 yaş arasında çocuğu olan ihtiyaç sahibi 20 bin 139 ailenin İzmir Şehir Kartlarına 1000’er lira tutarında beslenme çantası desteği ödemesi yapıldı. Toplam 20 milyon 139 bin liralık destek, sadece anlaşmalı işyerlerinde yapılacak alışverişlerde kullanılabilecek. Böylece hem ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eksiklerini gidermesi sağlanacak hem de yerel esnaf güçlendirilmiş olacak.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bankacılık altyapısını kullanan İzmir Şehir Kartı’nı, kısa süre önce devreye almış ve belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz dağıtmıştı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nca organize edilen ve yılın çeşitli dönemlerinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan ayni ve nakdi yardımlar, bu kart üzerinden yapılacak. 2024 yılında sosyal hizmet ve sosyal yardımlar için 1 milyar 240 bin liralık bütçe planlaması yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu devasa desteğin, kent ekonomisine de katkı sağlaması hedefiyle ESOB ve İZTO ile protokoller imzaladı.

İlk günde 1500 misafir ziyaret etti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Fuar İzmir’de 1-3 Aralık tarihlerindeki 4. Uluslararası Engelsizmir Kongresi’nin ilk gününde hem Engelsizmir Ulusal Karikatür Yarışması’nın ödül törenine katıldı, hem de Dokunulabilir Modern Sanat Seramik Eserler Sergisi’nin açılışını yaptı. Bu yıl “İş Hayatında Engelliler” konusuyla yapılan Engelsizmir Ulusal Karikatür Yarışması’nda birinci olan İzmirli Faruk Soyarat ödülünü Başkan Tunç Soyer’in elinden aldı. İkinci olan ve yarışmaya İstanbul’dan katılan Musa Gümüş’e ödülünü jüri üyesi Eray Özbek takdim etti. Üçüncü olan ve İstanbul’dan gelen Nusal Işın’a da ödülünü İzmir Köy Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer verdi. Kongre, ilk gününde yaklaşık bin 500 ziyaretçiyi ağırladı. 50 standın yer aldığı kongrede, dernek ve ilçe belediyeleri engellilik alanındaki çalışmalarını tanıttı. Yurt dışından Fransa ve İrlanda’nın katıldığı fuarda yurt içinden ise İstanbul, Bursa, Eskişehir, Manisa ve Ankara yer aldı.