Ege 2019, Muğla’nın yılı olacak

2019, Muğla’nın yılı olacak

17.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Londra’da düzenlenen World Travel Market turizm fuarında tüm gözler Muğla’ya çevrildi. Avrupa’nın birçok önemli acentesi, kenti yeniden seyahat listesine aldı

2019, Muğla’nın yılı olacak

Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletmeciler Birliği (DOKTOB), İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen ve dünyanın en önemli turizm fuarlarından biri olan ‘World Travel Market’e katıldı. Birlik Başkanı Yücel Okutur, İngiltere’nin en büyük turizm acentelerinin 2019 yılında Muğla’yı yeniden seyahat programlarına aldıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Hak ettiğini alacak

2019 yılı için acentalar, oteller ve diğer firmalardan, Muğla’nın turizmdeki marka değerini artıracak çalışmalara başlamalarını isteyen Okutur, “Muğla, turizmde yeniden Avrupa, Hindistan, Kazakistan ve Finlandiya turizm pazarlarında yerini alacak ve hakettiği ekonomik gelirlere ulaşacak” dedi. 2019’dan umutlu olduklarını ve Türkiye’ye 40 milyon turist gelmesini beklediklerini dile getireren Okutur, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gelen talepler nedeni ile 2019’un turizmin en parlak yılı olacağının tahmin ediyoruz. Geçmişte en çok turist gelen ülkeler ile yeniden başlayan olumlu ekonomik ve stratejik ilişkiler sayesinde turist sayısında çok önemli artış olacak.”