Ege 2022 daha canlı geçecek!

2022 daha canlı geçecek!

25.01.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

25 yıllık tecrübesiyle sektörde başarıyla görev alan Radisson Blu Resort&Spa Çeşme Genel Müdürü Fikret Yüksel, yeni sezonda sunulan yenilikleri ve beklentilerini açıkladı.

2022 daha canlı geçecek

Selen Deniz / Marka Portresi - Feel the difference  (Farklı hisset) mottosuyla misafirlerini ağırlayan Radisson Blu Resort&Spa Çeşme, dijital altyapısını geliştirdiği yeni sezona ‘hibrit toplantı’, ‘hibrit oda’ gibi yeniliklerle merhaba diyor. Sektörde 25. yılını dolduran Otel Genel Müdürü Fikret Yüksel, “Pandemi sürecinden dolayı otelimizin ilk 3 ayı kapalıydı. Haziran ayı %40, temmuz ve ağustos aylarını %90 dolulukla kapattık. Dünyayı etkileyen pandemi süreci göz önüne alındığında yılın geneli itibari ile gelen taleplerden memnun olduğumuzu söyleyebilirim. Pandeminin seyrinde olumsuz bir değişiklik olmaz ise 2022 yılının 2021 yılına kıyasla daha hareketli ve canlı geçeceğini ön görüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Sektöre başlangıç öykünüzü ve bu süreçte üstlendiğiniz görevleri biraz anlatır mısınız? 

25 yılı aşkın otelcilik tecrübesiyle 2000 yılından bu yana Radisson Otel Grubu bünyesinde farklı ülkelerde ve otellerde yöneticilik yapıyorum. Radisson Blu Resort&Spa Çeşme’den önce Radisson Blu Hotel Batumi’nin Genel Müdürlüğü’nü üstlendikten sonra, 2016-2017 yıllarında Letonya’daki Park Inn by Radisson Valdemara, Park Inn by Radisson Residence Barona ve Radisson Hotel Old Town Riga Otellerinin Genel Müdürü olarak görev aldım. Ayrıca daha önce Radisson Blu Hotel Rosa Khutor, Park Inn by Radisson Rosa Khutor, Radisson Resort&SPA Alushta ve Radisson Blu Hotel Batumi ve Radisson Blu Hotel Ankara’da da Genel Müdür olarak çalıştım.

Haberin Devamı

Radisson Blu Çeşme’den bizlere bahseder misiniz?

Radisson Blu Resort&Spa Çeşme 312 oda ve süiti, farklı alanlarda konumlanmış restoran ve barları ve her türlü toplantı ve etkinlik için hizmet veren 6 toplantı salonu ve 585 m2’lik balo salonu ile Çeşme’nin kristal berraklığındaki Ege Denizi’nin “Mavi Bayraklı” muhteşem bir özel plaja sahip olan 5 yıldızlı bir resort oteldir. Çeşme Kalesi ve Ege’nin gözde kasabası Alaçatı gibi seçkin çekim merkezlerine de çok yakın mesafede yer almaktadır. Aile dostu denize sıfır konumda olan otelimiz bir oyun alanı ve Çocuk Kulübü’ne de sahiptir. 3500 m2 bir alana kurulmuş olan Dulcis Spa merkezimiz sayesinde vücudunuzu ve zihninizi de dinlendirebilirsiniz. 

‘35’e yakın otel’

Radisson’un Türkiye’deki ilk tatil oteli ve en büyük yatırımlarından biri Radisson Blu Çeşme… Dünyanın en büyük otel zincirlerinden birinin gözde parçalarından olmanın size yaşattığı ayrıcalıklar var mı?

Radisson Hotel Group, dokuz seçkin otel markası ve 120 ülkede faaliyette olan ve yapımı devam eden 1600’den fazla oteli ile dünyanın en büyük otel gruplarından biridir. Türkiye pazarına baktığımızda ise, şu anda ülkemizde faaliyette ve yapım aşamasında olan 35’e yakın otelimiz bulunmaktadır. Grubumuz tüm plan ve projelerine ilave olarak aynı zamanda güçlü bir sorumlu işletmecilik geleneğine ve sürdürülebilirlik programına sahiptir. Sektörümüz uzun vadeli bir sektör ve bizim vaadimiz her zaman geleceğin destinasyonlarını yaratmak, iş imkanları sunmak, yatırımcılarımıza değer yaratmak ve aynı zamanda sorumlu işletmecilik bilinci ile büyümek olmuştur. Dolayısıyla böyle bir vizyona sahip dünyanın en büyük otel gruplarından birinin bir parçası olmak, Türkiye’de Çeşme gibi önemli bir tatil destinasyonunda faaliyetimizi sürdürmenin şüphesiz ki büyük avantajları var ve olmaya da devam edecek.

Haberin Devamı

Türkiye’de tatil deyince akla Bodrum ve Çeşme geliyor. 2021’de Çeşme’de yaz sezonu nasıl geçti? 2022 beklentileriniz nelerdir?

Pandemi sürecinden dolayı otelimizin ilk 3 ayı kapalıydı. Nisan başında otelimizi açtık daha sonra tekrar kapatmak durumunda kaldık. 17 Mayıs itibari ile tekrar açtık ve otelimizi kapatmadan devam etmekteyiz. Haziran ayı %40, Temmuz ve Ağustos aylarını %90 dolulukla kapattık. Dünyayı etkileyen pandemi süreci göz önüne alındığında yılın geneli itibari ile gelen taleplerden memnun olduğumuzu söyleyebilirim. Pandeminin seyrinde olumsuz bir değişiklik olmaz ise 2022 yılının 2021 yılına kıyasla daha hareketli ve canlı geçeceğini ön görüyoruz. Şimdiden aldığımız taleplerde bunu doğrulamaktadır.

Haberin Devamı

Radisson Blu Çeşme, yıllar boyunca etkinlikler için de tercih ve prestij noktası haline geldi. Onu rakiplerinden ayrıştıran şey nedir?

Otelimiz 585 m2 bir balo salonuna ve 6 adet daha toplantı salonuna sahip önemli bir etkinlik alanına sahiptir. Bu sayede kongre, sempozyum, bayi toplantıları, motivasyon toplantıları, eğitim toplantıları, ürün lansmanları, gala yemekleri gibi etkinliklere ev sahipliği yapmaktayız. Bunların yanı sıra outdoor etkinlikler ve düğünler için de yeterince büyük bir alana sahip olduğumuzun altını özellikle çizmek isterim.

Radisson Hotel Group ayrıcalığı olarak uzaktan çalışma şeklinin taleplerinden ilham alan  h ibrit  t oplantı sistemi de misafirlerimiz tarafından tercih edilmektedir. Sağlık ve güvenlik protokollerimizle desteklenmektedir. Ayrıca belirtmek isterim ki Radisson Hotel Group olarak personellerimizin, misafirlerimizin ve iş ortaklarımızın sağlığı ve güvenliği için ek protokoller geliştirmek için uzman ekiplerle çalışmaktayız. Böylelikle hijyen, temizlik ve güvenlik koşullarına titizlikle uyduğumuzu göstermek için SGS tarafından verilen onay belgelerini sunmaktayız.

Haberin Devamı

Hibrit oda ve toplantılar

2022 sezonu için yenilik çalışmalarınız var mı?

Tüm dünyayı etkisi altına alan  Kovid -19 pandemisinin azalmasıyla küresel anlamda yaşanan normalleşme turizmde önemli değişimleri ve yeni trendleri beraberinde getirdi. Sağlık ve güvenlik, “yeni normallerimizin” temel bir bileşeni oldu ve olmaya devam edecek. Operasyonel olarak ilk düşünülmesi gereken konu ve seyahat edenler için de en önemli karar faktörü bu olacaktır. Seyahat sınırlamaları hafifleyip aşılanma oranı arttıkça özellikle tatil amaçlı seyahat talebinin artışıyla birlikte bir iyileşmeye şahit oluyoruz. Yurtiçi ve yurtdışından artan seyahat talebinin olumlu işaretlerini de görüyoruz. Türkiye, destinasyon tanıtımın yaparak, birçok ülke konuklarına ülkeye giriş kolaylıkları sağlayarak önemli şehirlerinin pozitif bir yaz sezonu geçirmesini sağladı. İlave olarak hem grup hem de otel olarak, 2020 yılından itibaren mevcut ve güçlü yatırımlarımızı geliştiriyoruz, online ve ekspres check-in/check-out ile dijital altyapımızı geliştirmeye devam ettik. Aynı zamanda günümüz konuklarının hızlı yaşam tarzının beklentilerini; konaklarken, çalışırken ya da toplantılara katılırken daha iyi karşılamak adına hibrit toplantı ve hibrit oda çözümlerimizin tanıtımlarını yaptık. Ayrıca, bölge genelinde seçili lokasyonlarda kullanımı daha da kolaylaştırmak adına modern kurumsal video iletişiminde lider olan Zoom ile ortaklık kurduk.

SPA ve animasyon ücretsiz

Radisson Blu Çeşme’de konaklamada 0-6 yaş çocuk ücretsiz, 7-12 yaş ise %50 indirimli sunuluyor. Otelde, çocuklar için animasyon aktiviteleri ve SPA hizmeti ise ücretsiz.