Ege 33 yıl sonra canlandı

33 yıl sonra canlandı

06.06.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

Çivril’de mahallesindeki eski okulun durumuna üzülen Atmaca arkadaşlarıyla el ele verdi; binayı kurs merkezine dönüştürdü

33 yıl sonra canlandı

DENİZ TOKAT DHA - Üniversite öğrencisi Gamze Atmaca (23), Denizli Çivril’in Yalınlı Mahallesi’nde 1988 yılında eğitim-öğretime kapatılan okulu atıl durumdan kurtardı. Arkadaşlarıyla birlikte harekete geçen Atmaca, kurduğu ‘Gülümse Platformu’ ile okulun modern bir hale kavuşması için çalışmalar yürüttü.

Haberin Devamı

5 yıldır hayaliydi

Çivril Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve hayırseverler de projeye destek verdi. Gönüllü öğrencilerin 2 aylık çalışması sonucu yenilenen binaya kütüphane, kurs merkezi ve çocuklar için oyun salonu hazırlandı. Kütüphane bölümünde ilçeye özgü yöresel ürünler de yerleştirildi.

Bina, düzenlenen törenle açıldı. Mahallesindeki okulun ahır olarak kullanıldığını bu duruma da çok üzüldüğünü belirten Atmaca, “Bu okulu restore etmek benim 5 yıllık hayalimdi. Üniversite öğrencisiyim. Uzaktan eğitime devam ettiğimiz için 3 yıldır köyümdeyim. Proje başlattım. Arkadaşlarım ve mahalle halkıyla görüştüm. Kadınlardan çok büyük destek aldım. Okulumuz ahır durumundaydı. Atıl bir vaziyetteydi. 2 aylık çalışma doğrultusunda restore edildi. Kütüphane, kurs merkezi ve oyun salonu oluşturduk. Buraya gelen küçük büyük herkes buradan faydalanabilecek” dedi. İlk etapta 7 kurs verileceğini kaydeden Atmaca, “Okul tam anlamıyla bir değişikliğe uğradı. Tüm çalışmaları gönüllülere beraber yürüttük. Yeri geldi, boya yaptık yeri geldi kiremit taşıdık. Çocuklar için dil kursları, müzik eğitimleri vereceğiz” diye konuştu.