Ege AKHİSAR’DA hasat zamanı

AKHİSAR’DA hasat zamanı

10.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Zeytin hasadını her sene şenlik havasında başlatan Türk zeytincilik sektörü, bu yıl 12-14 Ekim 2012 tarihlerinde sofralık zeytin üretiminin mezkezlerinden Akhisar’da “4. Akhisar Zeytin Hasat Şenliği” düzenleyecek.

AKHİSAR’DA hasat zamanı

Türkiye’de 12 milyon zeytin ağacı varlığı ile en fazla zeytin ağacına sahip ilçe konumunda olan Akhisar’da 13 Ekim Cumartesi günü temsili ilk hasat, törenle yapılacak. 4. Akhisar Zeytin Hasat Şenliği’nde Ballıca’da zeytinler dalından hasat edildikten sonra sofralık zeytin işleme tesisinde ve zeytinyağı fabrikasında geçtiği işlemler gözlemlenecek. Akhisar’ın 2012/2013 sezonunda 85 bin ton sofralık zeytin, 5 bin 500 ton zeytinyağı rekoltesi beklediğini söyleyen Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Emin Demirci, sofralık zeytin üretiminde Türkiye’de birinci sırada yer aldıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Forum Bornova’dan ödüllü atletizm yarışı

2006 yılında açılarak Forum Alışveriş Merkezi anlayışını İzmir’e taşıyan Forum Bornova, bu yıl altıncı yaşını kutlamaya hazırlanıyor. Çeşitli etkinliklerle İzmir’in alışveriş ve sosyal yaşamına canlılık getiren Forum Bornova, yıldönümünü yine keyifli bir etkinlikle kutluyor. 12 Ekim Cuma günü yapılacak koşuya, kalbine güvenen herkes davetli. Üç farklı kategoride gerçekleştiriecek koşuda birinciye Samsung notebook, ikinciye Sony PSP, üçüncüye ise Samsung fotoğraf makinesi hediye edilecek.

İZMİR Milliyet

Bostanlı Migros’un yeni yüzü beğenildi

Karşıyaka Bostanlı’daki MMM Migros yenilendi, daha geniş alanda hizmet vermeye başladı. Genişletilip 2 bin 900 metrekare satış alanına ulaşan Bostanlı MMM Migros mağazasında müşterilerin alışveriş alışkanlıklarına göre; et, şarküteri, meyve sebze, fırın ve balık reyonları aynı adada buluşturuldu. Canlı müzik ve dans gösterileri eşliğinde açılan Bostanlı MMM Migros mağazası, yeni haliyle çok beğenildi.

Haberin Devamı

İZMİR DHA