Ege Arkas’a iki ödül birden

Arkas’a iki ödül birden

15.12.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Arkas, geliştirdiği iki bulut projesi, Akıllı ve Emniyetli Deniz Filosu Yönetim Platformu ve Dijital Kara Taşımacılığı Platformu ile IDC Türkiye Cloud Awards Ödülleri’nde Private Cloud/Özel Bulut kategorisinde iki birincilik ödülüne layık görüldü.

Arkas’a iki ödül birden

Törende ödülleri, BİMAR adına Kıdemli Yazılım Geliştirme Müdürü Güner Mutlu ile BİMAR adına Kıdemli Yazılım Geliştirme Müdürü Emel Öndül aldı.

Haberin Devamı

Uçtan uca kontrol

Arkas şirketlerinden BİMAR tarafından Arkas Deniz Ticaret Filosu’nun tecrübesini arkasına alarak TÜBİTAK desteği, Dokuz Eylül ve İstanbul Teknik Üniversitesi danışmanlıklarıyla denizcilik sektörü için geliştirdiği gemi yönetim yazılımı ARFLEET- Akıllı ve Güvenli Deniz Filosu Yönetim Platformu, sektör otoritelerince belirlenen regülasyonların gemi seyir halindeyken bile merkez tarafından kontrol edilmesine olanak sağlıyor.

Arkas’ın ödül aldığı bir diğer uygulama ise Karayolu Taşıma Platformu AR-CELL. Yine BİMAR tarafından bu kez Arkas Lojistik için geliştirilen uygulama ile mobil sistem sayesinde saha operasyonu tamamen dijitalleştiriliyor ve filo yönetimi sahadaki tüm süreci uçtan uca kontrol edebiliyor.