Ege Asker davulcular hayran bıraktı

Asker davulcular hayran bıraktı

28.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Marmaris’teki Aksaz Deniz Üssü’ne demirleyen Japon Deniz Öz Savunma Komutanlığı Eğitim Filosu’nun Bandosu, Marmaris Atatürk Anıtı önünde bir konser verdi.

Asker davulcular hayran bıraktı

Konserde önce 10 kişilik “Taigo” takımı sahneye çıktı. Japon davulcular, izleyenlerden büyük alkış aldı. Ardından Japon Deniz Öz Savunma Kuvvetleri Bandosu sahneye çıktı. İlk olarak Japon donanma marşını çalan bandocular, sonrasında 10’uncu yıl marşını seslendirdi. Ayakta seslendirdikleri marş sonrasında izleyenlerden tam not alan bando takımı yaklaşık 1 saat boyunca Marmarislilere Japon kültürünün otantik müziklerini dinletti.

Haberin Devamı

Kültürpark’ta maratona buyrun

81. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında Fotomaraton yarışması düzenleniyor. 31 Ağustos-9 Eylül 2012 tarihlerinde organize edilecek yarışma İZFAŞ ve TFSF- Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu işbirliğinde gerçekleşecek. “İzmir Fuarı” konusunun işleneceği fotomaratona, her katılımcı en fazla 5 adet fotoğrafla katılabilecek. Fuar süresince çekilecek renkli veya siyah beyaz fotoğraflar seçici kurul tarafından değerlendirilecek. Büyük ilgi görmesi beklenen yarışmanın birincilik ödülü 3 bin, ikincilik ödülü 2 bin, üçüncülük ödülü ise bin lira olarak belirlendi. Ayrıca mansiyon ödülleri verilecek.

İZMİR Milliyet

Kendi çiçeğini kendi yetiştiriyor

Karşıyaka Belediyesi Örnekköy Şantiyesi’nde bulunan serada yetiştirilen çiçeklerle kente ayrı bir güzellik katıyor. 2011 yılında 270 bin adet bitki üretimi yapan serada bu yıl üretim iki katına çıkartılacak. Sadece bu yaz park ve bahçelere 150 bin adet yazlık mevsimlik çiçek dikimi yapıldı. Bu mevsimlik çiçeklerin 100 bin adedinin üretimi, 2012 kooperatifçilik yılı kapsamında Seferihisar Bademler Kooperatifi ile yapılan sözleşme ile sağlandı. 2012-2013 kış dönemi için ise 150 bin adet kışlık mevsimlik (hercai menekşe, sümbül, şebboy, aslanağzı vb.) çiçek ve 50 bin adet yer örtücü ile çalı üretimi yapılması planlanıyor. Üretilen bitkiler Karşıyaka’daki 300’e yakın parkı süslerken, vatandaşlardan da ilgi görüyor.

Haberin Devamı

DHA