Ege ‘Atlas Oteli, butik müze olsun’ önerisi

‘Atlas Oteli, butik müze olsun’ önerisi

07.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yard. Doç. Oktay Gökdemir, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nin yanında siyah bir örtüyle kaplı tarihi binanın müzeye dönüştürülmesi halinde İzmir’in önemli bir eser kazanacağını söyledi

‘Atlas Oteli, butik müze olsun’ önerisi


İzmir Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Oktay Gökdemir, üzeri siyah bir örtüyle kaplanarak kaderine terk edilen, kent merkezindeki eski Atlas Oteli’nin butik müze olabileceğini söyledi. İzmir’in merkezindeki eski Atlas Oteli binasının çirkin görüntüsüyle ilgili tartışmalar devam ediyor. Üzerine siyah bir örtü çekilip kaderine terk edilen binanın bu durumu tepki çekiyor.
İzmir’in kaloriferli ilk oteliydi

Haberin Devamı


APİKAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Oktay Gökdemir, müzenin hemen yanında yer alan eski Atlas Oteli’nin bu kötü görüntüsünün kent estetiğini bozduğunu, tarihi yapı olan, her gün çok sayıda insanın ziyarete geldiği eski itfaiye binasının görüntüsüne de gölge düşürdüğünü söyledi. Gökdemir, “Atlas Oteli İzmir’in ilk kaloriferli, banyolu otellerden biriydi. İstanbul’un futbol takımları İzmir’e geldiklerinde bu otelde kamp yaparlardı. Fakat daha sonra bir bankaya kiraya verilen otel, TMSF’nin bankaya el koymasından sonra boşaltıldı ve faaliyeti durdu. Ardından yıllardır kaderine terk edildi. Bu bina, içinde kentin kültürel değerlerinin sergilendiği bir butik müze yapılırsa, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi ile bütünleşir, kentimiz önemli bir eser kazanır” dedi.

Haberin Devamı

Çirkin görüntü kalksın

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu oteli kent kültürüne kazandırmak için mülk sahipleri nezdinde yaptığı girişimlerden sonuç alınamadığını bildiğini dile getiren Yrd. Doç. Dr. Oktay Gökdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu çirkin görüntü böyle kalmamalı. Müzemizi ziyaret eden AB ülkesi büyükel- çileri ile turistler, si-yah örtüyle kaplı oteli merak edip bizden bu yapının ne işe yara-dığını soruyorlar.”