Ege Azmin öyküsü

Azmin öyküsü

16.12.2022 - 00:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ilk kadın paralimpik tenisçisi Büşra Ün’ün hayatını anlatan belgeselin ilk gösterimi, 2. Bornova Kısa Film Günleri’nde yapılacak.

Azmin öyküsü

Türkiye’yi 2016 ve 2020’deki olimpiyatlarda temsil eden ilk kadın paralimpik tenisçi İzmirli Büşra Ün’ün hayatı belgesel oluyor. Bornova Belediyesi’nin yapım desteği verdiği Duvar adlı filmin ilk gösterisi, 2. Bornova Kısa Film Günleri’nin açılışında yapılacak. Kısa Film Günleri, bu yıl 16-17-18 Aralık günleri arasında düzenlenecek. Etkinliğin açılışı, yönetmenliğini Evrim İnci’nin yaptığı; paralimpik tenisçi Büşra Ün’ün yaşadığı sıkıntılar ve hayata karşı mücadelesini konu alan belgesel tarzındaki Duvar filmiyle yapılacak. Ün ve film ekibi, 16 Aralık cuma günü saat 19.00’da Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılacak olan gösterimin ardından katılımcılarla söyleşi gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

Bornova Belediyesi olarak sanata her noktada destek verdiklerini belirten Başkan Mustafa İduğ, “Uzun yıllardır sinema tutkunlarına yapım desteği verip, genç sinemacıları yetiştirdiğimiz Film Ofisimizle genç yeteneklerin önünü açmak ve sinema dünyasına yeni sanatçılar kazandırmak istiyoruz. Her yıl bazı projelere yapım desteği sağlıyoruz.

Duvar filmi de 2022 yılında bizden destek olan projeler arasında yer alıyor. Tüm Bornovalıları ülkemizin başarılı genç sporcularından biri olan Büşra Ün’ün yaşadığı zorlukları ve yaşam karşısındaki mücadelesini anlatan bu belgeseli izlemeye davet ediyoruz” dedi. Tekerlekli sandalye tenisinde Türkiye’nin ilk kadın sporcusu olan 28 yaşındaki Büşra Ün de, “Filmimizde hem kendi ailem hem de kortlardaki ailem olan antrenörüm yer aldı. Bunları yaşadığımız halde zaman zaman çok duygulandık” diye konuştu. Yönetmen Evrim İnci ise, destekleri nedeniyle Bornova Belediyesi’ne teşekkür etti.